Nagrzewnica...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

LuqasAFC
Nowicjusz
Nowicjusz

Nagrzewnica...

Post autor: LuqasAFC » sob sty 12, 2008 23:26

Witam forumowiczów.

Mam problem ze swoim goferkiem. Rzecz dotyczy wody pod dywanikami po obu stronach - pasażera i kierowcy. Czytałem sporo o wszelkich przeciekach i wiem, że przyczyn może być sporo. Odkręcałem boczki w drzwiach, brakowało tam folii, którą starannie przykleiłem. To było już jakiś czas temu, lecz wilgoć zbiera się nadal. A co gorsze paruje na szyby (szczególnie boczne) gdy grzeje ciepłe powietrze.

W dodatku ze zbiorniczka wyrównawczego regularnie ucieka mi płyn. I to całkiem sporo. Sądząc po innych tematach wydaje mi się, że to właśnie nagrzewnica jest przyczyną. Jednak zaparowane szyby nie są tłuste a dywaniki nie czuć borygo. Więc nie wiem już sam czy to może być nagrzewnica. A czy fakt, że grzeje dość szybko i ciepłe powietrze leci po dość niedługim czasie może wpływać na stwierdzenie czy nagrzewnica nie przecieka?

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » sob sty 12, 2008 23:58

Witam :D
Miałem kiedys problem z mokrym dywanikiem od pasazera . Nie chce cie wprowadzac w bład wiec myśle że konkretna porada bedzie najlepsza poczytaj to dotyczy twojego problemu :D >>
http://mk2.vwgolf.pl/porada22.html

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
*SzUwAr*
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: *SzUwAr* » ndz sty 13, 2008 02:44

witam. wiesz mam taką małą radę, może mało profesjonalna, ale w 100% pewna. spróbuj jak smakuje para na szybach, jak jest słodka to na pewno nagrzewnica - wiem coś o tym bo w Wigilię miałem powódź w mojej golfince (mnóstwo płynu chłodniczego wyciekło do środka i dymu było co powodzenia

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » sob sty 19, 2008 03:16

Zobacz czy gąbka pod bezpiecznikami jest mokra i daj znać

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » sob sty 19, 2008 10:12

LuqasAFC warto też sprawdzić zaślepki w podłodze w jakim są stanie - czy nie przeciekają, co do uciekajacego płynu to może być wina nagrzewnicy, sięgni ręką za srodkową konsolę i zobacz czy nie jest tam mokro, zwróć uwagę na to czy tunel pod nią (u góry) jest mokry

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”