MK3 1.9D pytanie do wyjadaczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 1.9D pytanie do wyjadaczy
mam silniczek 1.9d nie mylic oczywiscie z 19td lub 1.9tdi i oto 2 magiczne pytania czy moge zaminic moje zegary z czasomierzem na taki z obrotomierzem i czy podejdzie mi z modelu td tdi i czy jak wloze taki z ibizy to bede mial kontrolke rezerwy w postaci lampki
wiem temam moze i byl juz poruszany ale nie moge znalesc licze na pomonc i wyrozumialosc pozdrawiam
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 23:07 ]
Acha moj golfik rocznik 1992 a obrotomierz o ktory mozliwe ze zawalcze to ten
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60169881
wiem temam moze i byl juz poruszany ale nie moge znalesc licze na pomonc i wyrozumialosc pozdrawiam
[ Dodano: Wto Sie 09, 2005 23:07 ]
Acha moj golfik rocznik 1992 a obrotomierz o ktory mozliwe ze zawalcze to ten
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60169881
-
- Gadatliwa bestia
NIe ma żadnej lipy! Wsadzasz szafę z Seata, może być TD i TDI ale pamiętaj żeby rocznik zegarów któe wsadzisz był jak najbardziej zbliżony do rocznika twojego auta. NIe wiem jak w Seacie, ale w VW po 94 roku zmienił sie sposób podawania sygnału obrotomierza do licznika i jeśli np. w autko z 93 wsadziłeś zegar z 95 to obrotomierz po zapaleniu zamiast pokazywać 950 o/min to czytał 9500 o/min i od razu zamykał tarczę.
Juz kiedyś opisywałem na forum różnicę pomiędzy licznikami, było to co prawda do VW ale w Seacie zapewne jest podobnie. Więc jeszcze raz:
Podstawowa różnica to symbole od kontrolek na liczniku, w pierwszym okresie 92-94 widoczne byłe białe symbole, potem był tylko czarny pasek a symbole były widoczne dopiero po ich podświetleniu. I to chyba tyle, tylko ostatnio miałem licznik z SEATA który miał właśnie kontrolkę od rezerwy i był to rocznik 96, nie widziałem niestety pierwszych wypustów z kontrolką rezerwu.
Rocznik licznika jest też wybity na plastiku z tyłu, ewentualnie podany jest obok numeru VW.
Mam nadzieje że to Wam pomoże
Podstawowa różnica to symbole od kontrolek na liczniku, w pierwszym okresie 92-94 widoczne byłe białe symbole, potem był tylko czarny pasek a symbole były widoczne dopiero po ich podświetleniu. I to chyba tyle, tylko ostatnio miałem licznik z SEATA który miał właśnie kontrolkę od rezerwy i był to rocznik 96, nie widziałem niestety pierwszych wypustów z kontrolką rezerwu.
Rocznik licznika jest też wybity na plastiku z tyłu, ewentualnie podany jest obok numeru VW.
Mam nadzieje że to Wam pomoże