ile kosztuje remont
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ile kosztuje remont
witam ! mogłby mi ktoś powiedzieć ile moze kosztowac gruntowny remont silnika TDI 1.9 110 KM do golfa MK3 ?
Ale nie chodzi mi tu o jakies szlify tylko o nowe czesci wszystko od podstaw ...
samochodzik szykuje na zjazdy takze musi spełaniac jakies standardy
Ale nie chodzi mi tu o jakies szlify tylko o nowe czesci wszystko od podstaw ...
samochodzik szykuje na zjazdy takze musi spełaniac jakies standardy
Re: ile kosztuje remont
Wiesz... generalny remont uwzględnia szlify cylindrów jeśli nie mają standardowych fabrycznych wymiarów i nadwymiarowe tłoki.rozbojnik pisze: Ale nie chodzi mi tu o jakies szlify tylko o nowe czesci wszystko od podstaw ...
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
Chodzi mi o nowe czesci czyli nowy wal nowe tloki z pierscieniami nowe korbowody , zawory glowice turbine itd..
skoro wal kosztuje okolo 800 euro to licze ze remont bedzie kosztowal jakies 5-6 tysiecy nie ...
Chodzi mi o nowe czesci czyli nowy wal nowe tloki z pierscieniami nowe korbowody , zawory glowice turbine itd..
skoro wal kosztuje okolo 800 euro to licze ze remont bedzie kosztowal jakies 5-6 tysiecy nie ...
- Paweł Marek
- V.I.P.
chodzi o to że w ramach kapitalnego remontu szlifuje się i honuje tuleje cylindrów, jeśli wymagają tego oczywiście.rozbojnik pisze:nie ja niechce szlifowac
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
z tego co piszesz to jestes bardzo przywiazany do tego auta bo remont silnika bedzie wiekszy od wartosci auta nie wiem czy warto
[ Dodano: 25 Sty 2008 22:26 ]
ile kasy masz na ten remont
[ Dodano: 25 Sty 2008 22:26 ]
ile kasy masz na ten remont
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2008 23:21 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
tak jestem przywiazany do tego samochodu bo jedze nim juz 5 lat zrobiłem nim bagatela prawie 500 tys i nigdy mnie nie zawiodł w trasie !!
Wiec postanowilem ze nie bede kupował jakiegos drugiego uzywanego samochodu tylko zrobie temu kapitalke i znowu przejedzie moj golfik 700 tys km - bo tyle akurat teraz ma i jezdzi aczkolwiek 700 tys jak by nie bylo to jest juz bardzo duzo i musze zaopatrywac sie w iekrze ilosci oleju 15w/40!
Co do kasy do dam rade bo szykuje go dla siebie nie do sprzedazy i samochod napewno pozostanie juz w rodzinie:)
Stad moje pytanie ile bedzie kosztował gruntowny remont silnika bez szlifów tylko na czesciach nowych nominalnych ....
Wiec postanowilem ze nie bede kupował jakiegos drugiego uzywanego samochodu tylko zrobie temu kapitalke i znowu przejedzie moj golfik 700 tys km - bo tyle akurat teraz ma i jezdzi aczkolwiek 700 tys jak by nie bylo to jest juz bardzo duzo i musze zaopatrywac sie w iekrze ilosci oleju 15w/40!
Co do kasy do dam rade bo szykuje go dla siebie nie do sprzedazy i samochod napewno pozostanie juz w rodzinie:)
Stad moje pytanie ile bedzie kosztował gruntowny remont silnika bez szlifów tylko na czesciach nowych nominalnych ....
- Paweł Marek
- V.I.P.