zle ustawiony zapłon
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zle ustawiony zapłon
Może mi ktoś powiedzieć jakie sa objawy zle ustawinego zapłonu. mechanik ostatnio wymienil mi apart zapłonowy i silnik dziwnie sie zachowuje:/ wydaje mi sie ze jej słabszy i gorzej przyspiesza gdy jest zimny jak wcisne mu wiecej gazu zareaguje dobiero po chwili przymuli i dopiero.
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
Hej, a masz gaz w samochodzie czy??? bo jak to dzieje sie na bezynie to bym szukał w układzie zasilania poliwem pierwsza papka moze dawac zasłabe cisnienie, filtr paliwa zapchany masz go styłu koło baku.moze jakas nieszczelnosc przewodów paliwowych w baku i pąpka pompuje ale czesc wypada do baku, ja tak miałem w 1.8abs
Czarna to chyba burzowa Żartuję ale tak na poważnie to powinieneś pisać o tym w innym lub nowym wątku, ten dotyczy zapłonu, a w TDI nie ma zapłonu...darko68 pisze:Witam. Mam pytanie chodzi mi o sprawę czarnej chmury za samochodem.Mam vw 1,9 TDI w automacie i jak przyspieszam to zostawiam dość pokazną chmurę czarnego dymu. A nawet na postoju po dodaniu gazu ok.3000t/obr jest to samo. Czy tak jest w dizlach ,czy jest coś zle ustawione.
Volkswagen - da weiss man, was man hat.