pompa paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pompa paliwa
Mam kłopot z pompą paliwa. Paliwo nie dochodzi do listwy wtryskiwaczy. Jak odpalę samochód na gazie (bo na benzynie się nieda) to słychać jak pompa cały czas podaje paliwo. Paliwo w zbiorniku oczywiście jest (ok 15L). Proszę o poradę jak można taką usterkę usunąć i co sprawdzić zanim wymienię pompę. Pompa jest pod podwoziem (bo ponoć są w niektórych modelach w zbiorniku). Może ktoś wie jakie ciśnienie taka pompka daje? GOLF II '91 1,3 NZ (monowtrysk chyba)
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Widzę że się dziwisz. Ja też nie przypuszczałem że są 2. Ale jednak. Jedna pokonuje opory filtra i daje paliwo drugiej właściwej. Widziałem to na schematach i pytałem w serwisie VW. Tylko może ktoś wie jakie ciśnienie daje ta pierwsza??flatron316 pisze:
Bardzo ciekawe 2 pompy
A czemu nie 4?
pozdro flat
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Gdzie? na jakich schematach i w jakim serwisie?I gdzie ta 2 pompa niby jest i wogóle po co -pierwsze słyszękubaws pisze:Widzę że się dziwisz. Ja też nie przypuszczałem że są 2. Ale jednak. Jedna pokonuje opory filtra i daje paliwo drugiej właściwej. Widziałem to na schematach i pytałem w serwisie VW. Tylko może ktoś wie jakie ciśnienie daje ta pierwsza??flatron316 pisze:
Bardzo ciekawe 2 pompy
A czemu nie 4?
pozdro flat
flat
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no to sie posmialismy, a moze screenshot z servisowki ci wystarczy niedowiarku?flatron316 pisze:Gdzie? na jakich schematach i w jakim serwisie?I gdzie ta 2 pompa niby jest i wogóle po co -pierwsze słyszę
flat
pozdro
http://img182.imageshack.us/my.php?image=pompa18ak.jpg
http://img182.imageshack.us/my.php?image=pompa29kx.jpg
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sensem rysunku 2 nie byly ilustracje tylko punkty 18 i 19, jeden mowi o fuel lift pump czyli o pompie zasysajacej paliwo ze zbiornika, a drugi o fuel pump czyli o klasycznej pompie paliwa, ktora wytwarza cisnienie. myslisz ze to rozgraniczenie jest tam tak sobie?
Scirocco Team Portal
www.scirocco.pl
www.scirocco.pl
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak jak mówi mi mój english kiepski
sprawdzenie demontaż i montaż
pompy paliwa-19
I " winda " (lift)-to jest smok(ssawka) którym pompa paliwo zasysa -takie kiepskie tłumaczenia -to pkt 18
a podpis" zbiornik paliwa wydobywacz (posyłacz) zespolony
Zespolony bo tam masz kable do wskażnika paliwa ,wskażnik paliwa ,kontrolki rezerwy (może) amen
pozdrówka flat
sprawdzenie demontaż i montaż
pompy paliwa-19
I " winda " (lift)-to jest smok(ssawka) którym pompa paliwo zasysa -takie kiepskie tłumaczenia -to pkt 18
a podpis" zbiornik paliwa wydobywacz (posyłacz) zespolony
Zespolony bo tam masz kable do wskażnika paliwa ,wskażnik paliwa ,kontrolki rezerwy (może) amen
pozdrówka flat
dobra to jeszcze jeden obrazek zeby bylo podpisy widac dokladnie,
http://img264.imageshack.us/my.php?image=pompa38kx.jpg
jedno z objasnien mowi Fuel gauge sender unit with fuel lift pump - w wolnym tlumaczeniu:
Pływak (miernik poziomu) paliwowy zespolony (tak jak mowiles z kabelkami do wskaznika) z pompa ssaca paliwa.
a teraz po co ona tam jest, ano jest po to zeby odciazyc pompe glowna i tak jak juz ktos pisal mozna bez niej jezdzic ale dlugo tego pompa ta glowna nie wytrzyma.
http://img264.imageshack.us/my.php?image=pompa38kx.jpg
jedno z objasnien mowi Fuel gauge sender unit with fuel lift pump - w wolnym tlumaczeniu:
Pływak (miernik poziomu) paliwowy zespolony (tak jak mowiles z kabelkami do wskaznika) z pompa ssaca paliwa.
a teraz po co ona tam jest, ano jest po to zeby odciazyc pompe glowna i tak jak juz ktos pisal mozna bez niej jezdzic ale dlugo tego pompa ta glowna nie wytrzyma.