odkręcasz pnematycznym kluczem z udarem u dowolnego wulkanizatora i po problemieMekto pisze:odkręcanie przednich amorów to nie byle co.
ale można i tak
Moderator: G0 Karcio
Tak też chciałem zrobić bo widziałem w twoim temacie ale był jeden problem - samochód był na kołkach bo koła szły do lakierki.cowboy pisze:odkręcasz pnematycznym kluczem z udarem u dowolnego wulkanizatora i po problemie
Cena bardzo dobra bo 294zł za szt. - rozglądałem się dosyć długo i powiem, że z mojego rozeznania to do 300zł są to najlepsze opony (jak dla mnie)golfer_1984 pisze:Mekto, a jaka cena takich oponek za sztukę??
Dziś pomierzyłem i wyszło mi, że przód siadł lekko ponad 40mm a tył prawie idealnie 40mm. Fotek nie zrobiłem jeszcze bo aparatu nie wziąłem,homsky pisze:No czekam cierpliwie
Jeździ się twardziej - nie ma tragedii ale różnica odczuwalna - na niskim profilu wyczuwalne są mniejsze nierówności - ale za to w zakrętach jak przyklejony.cowboy pisze:i jak się jeździ na -40mm ?
bo ja na H&R nie odczułem zmiany w komforcie na gorsze tylko się w zkarętach zaczeły zimówki zwijac na felach
efekt jest dopiero po założeniu niskiego profilu latem, czuć więcej nirówności ale za to po zakretach się smiga dużo pewniej i szybciej
nie zapomnij o geometrii bo ci zje opony od środka
Słyszałem dużo dobrych opinii na jej temat ale podobno szybko się ścierają bo na mokrą nawierzchnię mieszanka bardziej miękka.golfer_1984 pisze:Mekto, a co myślisz o Uniroyal RainSport 1 ?????????
Spoko, czyli weitec prawidłowo siadł bez niemiłych niespodzianekMekto pisze:Dziś pomierzyłem i wyszło mi, że przód siadł lekko ponad 40mm a tył prawie idealnie 40mm. Fotek nie zrobiłem jeszcze bo aparatu nie wziąłem,
"Dobry" artykuł , ciekawe które "fachowe" pismo motoryzacyjne go puściłoMekto pisze:A jeszcze jedno - dziś wyczytałem takie mądrości w gazecie
Mało się nie posikalem ze śmiechu
No i GUT , wygląda dobrze , myślałeś o złotym, ale tradycyjny chyba najlepiej bedzie pasował do twojego koloru autaMekto pisze:Alu poszło w lakierkę - było kilka projektów ale został najpopularnieszy kolor:
Nie no co za debilizm... wciskają ludziom taki kit do głów, Kowalski się naczyta i wyrobi sobie zdanie na podstawie gniota napisanego przez imbecyla..... szkoda słów... trochę się uniosłem ale już mi ciśnienie opadło;phomsky pisze:Mekto napisał/a:
A jeszcze jedno - dziś wyczytałem takie mądrości w gazecie
Mało się nie posikalem ze śmiechu
"Dobry" artykuł , ciekawe które "fachowe" pismo motoryzacyjne go puściło
Ładny felunek i kolor też aczkolwiek chyba się zgodzę z kolega homsky`m, że na złoto mogłoby być ciekawiej, widziałem VT i było naprawdę nieźle:)homsky pisze:Mekto napisał/a:
Alu poszło w lakierkę - było kilka projektów ale został najpopularnieszy kolor:
No i GUT , wygląda dobrze , myślałeś o złotym, ale tradycyjny chyba najlepiej bedzie pasował do twojego koloru auta
Powiedziałbym nawet że bardzo ok jest!!!!Mekto pisze:A tak to wszystko wygląda na teraz. Mam nadzieję, że jest ok:
Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 28 gości