Szarpie na wysokich obrotach

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

sandra
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sandra » śr sty 09, 2008 20:53

dziękuję za kwiatki i serduszka ale nie wiem komu tak naprawdę dziękować???????????
ciesze sie ,że podoba tobie się mały odstęp mój od innych kobiet całuję!!!Jeszcze raz dziękuje

arwam

Post autor: arwam » czw sty 10, 2008 16:48

Co do tematu to jeśli przy łagodnym przyspieszaniu na niskich obrotach nic nieszarpie to ja jeszcze bym sprawdził zaworek regulujący ciśnienie paliwa w pompie.
Jest on zamocowany tuż koło nypla doprowadzającego paliwo do pompy.
Jeśli on nieprawidłowo działa to niedziała równierz układ regulujący dynamiczny kąt wtrysku co przy opuźnionym kącie może dawać podobne objawy.
PozdraVWiam.

sandra
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sandra » czw sty 10, 2008 20:30

właśnie drogi kolego ja wciąż muszę go trzymać na wysokich obrotach wtedy mi nie szarpie
na niskich to masakra jest wiem na 100% to jest nastawnik sprawdzałam to i co do tego nie mam wątpliwości ale bardzo dziękuje za rade i pozdrawiam

[ Dodano: 10 Sty 2008 19:33 ]
uszczelniali mi tez wszystko i wymieniali bo byłam u mechanika :grin: pozdrawiam

Awatar użytkownika
groch367
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: groch367 » czw sty 10, 2008 22:33

sandra pisze:właśnie drogi kolego ja wciąż muszę go trzymać na wysokich obrotach wtedy mi nie szarpie
na niskich to masakra jest wiem na 100% to jest nastawnik sprawdzałam to i co do tego nie mam wątpliwości ale bardzo dziękuje za rade i pozdrawiam

uszczelniali mi tez wszystko i wymieniali bo byłam u mechanika :grin: pozdrawiam
hej mnie tez to czeka mam pytanie ile zaplacilaś ? czyścili ci nastawnik? czy mieli jakis po regeneracji pozdro

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

Post autor: Adamm » pt sty 11, 2008 11:24

groch367 pisze:
sandra pisze:właśnie drogi kolego ja wciąż muszę go trzymać na wysokich obrotach wtedy mi nie szarpie

hej mnie tez to czeka mam pytanie ile zaplacilaś ? czyścili ci nastawnik? czy mieli jakis po regeneracji pozdro
kolezanka z tego co wiem nie robila jeszcze nastawnika :) pewnie chodzilo o to ze uszczelniany byl uklad zeby nie bylo powietrza itp.

a jesli jestes zainteresowany to zapraszam do mnie

Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

sandra
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sandra » pt sty 11, 2008 20:11

Witam uszczelnienie i wymiana zaworów kosztowała mnie 50 zł .

[ Dodano: 11 Sty 2008 19:14 ]
Mam jeszcze jedna wątpliwość ......zmieniłam stacje z statoil na bazę Mpk i tankuje tą ropę co autobusy i prawie nie szarpie jest to mniej odczuwalne pytanie dlaczego???????????
i nie musze trzymać wtedy go na obrotach wysokich!!!!!!!!!!o co w tym chodzi?????????????? :bigok:

Awatar użytkownika
groch367
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: groch367 » sob sty 12, 2008 03:24

sandra pisze:Witam uszczelnienie i wymiana zaworów kosztowała mnie 50 zł .

[ Dodano: 11 Sty 2008 19:14 ]
Mam jeszcze jedna wątpliwość ......zmieniłam stacje z statoil na bazę Mpk i tankuje tą ropę co autobusy i prawie nie szarpie jest to mniej odczuwalne pytanie dlaczego???????????
i nie musze trzymać wtedy go na obrotach wysokich!!!!!!!!!!o co w tym chodzi?????????????? :bigok:
no mozliwe ze ci sie poprawiło ale napewno to nastawnik w pompie powoduje szarpania. w pompie wytarły sie elementy i te opiłki metalu i pył metaliczny dostały sie do nastawnika
tankujac lepsza ropę :okej: zwiekszasz żywot swojej pompy

mi tez nie szarpie na niskich obotach tylko czasem nagle sie cos dzieje i zaczyna szarpać wtedy noga z gazu i jeszcze raz wciskam pomału pedał i ustaje :hmm: ale to męczoca jazda :kac:

[ Dodano: 12 Sty 2008 02:27 ]
a autobusy chyba jeżdża na gorszej ropce :grin: :goof:
Ostatnio zmieniony sob sty 12, 2008 03:26 przez groch367, łącznie zmieniany 1 raz.

sandra
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sandra » pn sty 14, 2008 15:22

Dziękuje za odpowiedz nie wiem czy gorsza jest na Mpk ponieważ jednak autobusy z lat 70 i 80 nadal jeżdżą tym bardziej oni maja co chwile kontrole jakości paliwa,ponieważ miasto dokłada ze swojego budżetu na paliwo .Nie mogą dolewać co chwile jakiegoś syfu bo by zabrali im dotacje(wiem o tym bo mam znajomego który tam pracuję) autobusy tankują z tego samego dystrybutora co i ja.Może to dziwne rozwiązanie ale odczuwam poprawę!!!

Apropo spuszczania :bajer: :grin: to ja robie tak samo . Jest to cholernie męczące . Teraz jechałam do Łodzi na Moto Weteran Bazar i cholernie mnie to wkurzało :crazy:

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Adamm » sob lut 02, 2008 00:30

wyleczony :bigok: :bajer:

sandra
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sandra » ndz lut 03, 2008 15:55

Golfik wyleczony :grin: jak ktoś ma problem z nastawnikiem to kierować sie do ADAMM'a
Szybka ,sprawna obsługa naprawdę POLECAM!!!!!!
Zaproszenie na kawę i ciastko zawsze aktualne! pozdrawiam

arwam

Post autor: arwam » ndz lut 03, 2008 18:45

sandra pisze:Golfik wyleczony :grin: jak ktoś ma problem z nastawnikiem to kierować sie do ADAMM'a
Szybka ,sprawna obsługa naprawdę POLECAM!!!!!!
Zaproszenie na kawę i ciastko zawsze aktualne! pozdrawiam

Pogratulować ADDAM'owi szybkiej i sprawnej obsługi.

A dla Ciebie :kwiat: Cieszę się że ty też się cieszysz i że już auto Ci się nie krzaczy

Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Adamm » pn lut 04, 2008 01:06

hehe bo sie zaczerwienie :)

z kawy na pewno skorzystam

a dodam tylko ze usluga wykonana na wystepach wyjazdowych ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”