Dławienie, lekkie szarpanie, brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dławienie, lekkie szarpanie, brak mocy
Witam posiadam Golfa Mk2 silnik 1.3 NZ (wielopunkt) mam od niedawna taki problem:
1. Auto ma bardzo mało mocy.
2. Przy gwałtownym przyspieszaniu lekko szarpie.
3. Ogólnie podczas przyspieszania strasznie go dławi.
Kable, kopułka, paluch, świece wymieniane nie dalej niż pół roku temu na wszelki wypadek wszystko sprawdzałem i jest ok.
Ściągałem obydwie pompy i przeczyściłem sitka (nie były zbytnio brudne). Wymieniłem dzisiaj filtr powietrza i filtr paliwa i bez skutku.
Brakuje mi już wiedzy i nie wiem za co się zabrać. Proszę Was o pomoc z góry dziękuje.
1. Auto ma bardzo mało mocy.
2. Przy gwałtownym przyspieszaniu lekko szarpie.
3. Ogólnie podczas przyspieszania strasznie go dławi.
Kable, kopułka, paluch, świece wymieniane nie dalej niż pół roku temu na wszelki wypadek wszystko sprawdzałem i jest ok.
Ściągałem obydwie pompy i przeczyściłem sitka (nie były zbytnio brudne). Wymieniłem dzisiaj filtr powietrza i filtr paliwa i bez skutku.
Brakuje mi już wiedzy i nie wiem za co się zabrać. Proszę Was o pomoc z góry dziękuje.
No,próbuj tam najpierw sam...a potem jak by się nie udało to wiadomo..Ale samemu trochę zaoszczędzisz,niż byś miał jeździć po mechesach i wszystko sprawdzać..I nie każdy meches też pomoże Pozdrawiam
aaa...sprawdź sobie filtry,jeśli dawno,nie były wymieniane...
aaa...sprawdź sobie filtry,jeśli dawno,nie były wymieniane...
Ostatnio zmieniony sob lut 02, 2008 05:23 przez Robert KR, łącznie zmieniany 1 raz.
rychupk podaj trochę więcej szczegułów m.in. czy masz też instalację gazową a jeżeli tak to czy na gazie silnik zaczowuje się tak samo, czy dzieje się tak tylko na zimnym czy na rozgrzanym silniku lub czy takie objewy występują od uruchomienia silnika, jego rozgrzania aż do zgaszenia po dłuższej jeździe.
Te dane pozwolą nam trochę zawęzić poszukiwanie przyczyny.
Te dane pozwolą nam trochę zawęzić poszukiwanie przyczyny.
Sztomel, Nie posiadam instalacji gazowej, i nie ma także znaczenia czy silnik ciepły czy zimny. Odpalam auto i objawy są cały czas takie same. Czasem zdąża sie jakieś przebłyski i auto przyspiesza normalnie ale to przez 5 - 10 sek.
[ Dodano: 03 Lut 2008 10:48 ]
Czy ktoś może sie jeszcze wypowiedzieć na ten temat ??
[ Dodano: 03 Lut 2008 10:48 ]
Czy ktoś może sie jeszcze wypowiedzieć na ten temat ??