Co to jest za silnik?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to jest za silnik?
Wiatm
Jako że to mój pierwszy post to chciałem wszystkich serdecznie powitać.
W piątek 01.02.2008 kupiłem okazyjnie uszkodzonego golfa 2. USzkodzony jest silnik. Właciciel mówi że to 1.5 TD. Kasta jest od beznzyniaka a silnik wstawiony jest Diesla. Teraz pytanie czy to 1.5TD czy 1.6TD. Były silniki 1.5 TD??????. Turbina jest w silniku na 100% ale jaka jest jego pojemność - tego nie wiem. Dziadkowi strzelił pasek rozrządu i już tego nie robi. Kupiłem go za małe pieniądze i chcem naprawić. Podam to co znajduje się na dowodzie:
nr silnika: K053001
DR/AAB 6144719
WVWZZZ19ZGW244477
Pojemność silnika = 1471
Jeżeli ktoś by mogł mi pomóc to bede wdzięczny.
Jako że to mój pierwszy post to chciałem wszystkich serdecznie powitać.
W piątek 01.02.2008 kupiłem okazyjnie uszkodzonego golfa 2. USzkodzony jest silnik. Właciciel mówi że to 1.5 TD. Kasta jest od beznzyniaka a silnik wstawiony jest Diesla. Teraz pytanie czy to 1.5TD czy 1.6TD. Były silniki 1.5 TD??????. Turbina jest w silniku na 100% ale jaka jest jego pojemność - tego nie wiem. Dziadkowi strzelił pasek rozrządu i już tego nie robi. Kupiłem go za małe pieniądze i chcem naprawić. Podam to co znajduje się na dowodzie:
nr silnika: K053001
DR/AAB 6144719
WVWZZZ19ZGW244477
Pojemność silnika = 1471
Jeżeli ktoś by mogł mi pomóc to bede wdzięczny.
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 11:47 przez ieble, łącznie zmieniany 1 raz.
ieble,
w MK II były1,6D /16TD/1,6TDic
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=90
sprawdz jaki masz model auta a stronce jesy wiele informacji wiem ze na forum jest link to stronki gdzie wpisujesz nr nadwozia i ci wychodzi miejsce produkcji itp. (musisz poszukac)
[ Dodano: 04 Lut 2008 10:53 ]
w MK II były1,6D /16TD/1,6TDic
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=90
sprawdz jaki masz model auta a stronce jesy wiele informacji wiem ze na forum jest link to stronki gdzie wpisujesz nr nadwozia i ci wychodzi miejsce produkcji itp. (musisz poszukac)
[ Dodano: 04 Lut 2008 10:53 ]
zapodaj fotke silnikaieble pisze:Pojemność silnika = 1471
No narazie fotki nie moge dac bo jestem w pracy. To mnie właśnie ciekawi bo jak patrze na silniki w autach z allegro to w silniku po drugiej str - na przeciw korka wlaewu oleju jest tez jakis taki korek z rurka a u mnie tego nie ma. Silnik poza tym wyglada identycznie jak 1.6 TD. IC napewno nie ma. A po tych numerach nie mozna nic odczytac?