cisnienie oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cisnienie oleju
Witam, mam pytanie czy zapchana odma moze powodowac wlaczanie sie kontrolki i brzeczyka od cisnienia oleju(wlacza sie tylko przy dlugiej jezdzie w korkach i w cieplejsze dni), auto to mk3 1,6 75 KM
.
no ok, ale mam sporo tej bialem mazi pod korkiem wlewu oleju. czujnik cisnienia oleju byl wymieniany jakies 3 miesiace temu. filtr oleju mam mann-a, stukania panewek nie s;lychac. wiec co to moze byc?. auto chce sprzedac bo mam juz inne ale nie chce sprzedawac mowiac ze wszystko jest wporzadku skoro z tym cisnieniem oleju cos nie tak (jest to nie wporzadku i nie chce pozniej miec problemow od tego co kupi to auto) a jak to powiem to ciezko bedzie je sprzedac.
.
to jezeli to faktycznie pompa oleju to nie wiem co teraz zrobic. troche szkoda oddawac auto na zlom a z drugiej strony sprzedawac uszkodzonego to nie bardzo. a nie mam za bardzo czasu i warunkow aby to naprawiac. cos wymysle. dzieki za rady.