Jaro tutaj to chyba lekko przesadziles, ja osiagnalem 153KM na pompie 10 i ori wtryskami AFN, Kolejny wykres na doladowaniu 1,1Bar to 150KM na seryjnych wtryskach - lekko poddymial, na 216 + pompa 10 celuje w moc max ok 165-170KM, co niedlugo bedzie sprawdzone .jaro4444 pisze:Co do końcówek - 216 przy pompie 10 stykną Ci na moc ok 150-155 KM.
Modyfikacja AFN - turbo AWX, wtryski 216, SOFT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
na ARLu i 216stkach w sobotę zrobiłem 165KM i 382Nm..bez overboostów i pompa 10mm..Dario84 pisze:Jaro tutaj to chyba lekko przesadziles, ja osiagnalem 153KM na pompie 10 i ori wtryskami AFN, Kolejny wykres na doladowaniu 1,1Bar to 150KM na seryjnych wtryskach - lekko poddymial, na 216 + pompa 10 celuje w moc max ok 165-170KM, co niedlugo bedzie sprawdzone .jaro4444 pisze:Co do końcówek - 216 przy pompie 10 stykną Ci na moc ok 150-155 KM.
www.vagtune.pl tel. 502730289
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Wlasnie o tym mowie... moim zdaniem granica 170KM jest do osiagnieciamirass pisze:na ARLu i 216stkach w sobotę zrobiłem 165KM i 382Nm..bez overboostów i pompa 10mm..
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 13:05 przez Dario84, łącznie zmieniany 1 raz.
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Jak to osiągniesz i pomierzysz na jakiejś wiarygodnej hamowni to pogratuluję. Na razie to są oczekiwaniamirass pisze:Zrobić to nie problem tylko niech to później sobie hula wieki to już większy ból.Dario84 pisze: na ARLu i 216stkach w sobotę zrobiłem 165KM i 382Nm..bez overboostów i pompa 10mm..
Lepiej żeby przyjąć pesymistyczną wersję i później się miło zaskoczyć jak napalić się szczerbaty na suchary i na koniec zobaczyć
Dario84 pisze:na 216 + pompa 10 celuje w moc max ok 165-170KM, co niedlugo bedzie sprawdzone .
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 13:10 przez jaro4444, łącznie zmieniany 1 raz.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Był Leon jest Audi
Co do intercoolera jesli nie chcesz rzeźby proponuje zrobic grubszy customowy smic maxymalnie duzy i gruby ktory by wszedl w miejsce seryjnego, taki intercooler spokojnie wystarczy i temp w dolocie bedzie o wiele nizsza.Problem polega na tym że właśnie jest klima Już sie przyglądałem i nie ma tam naprawde miejsca z przodu żeby to sensownie upchnąć i jeszcze żeby przewiew był.
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Jaro jesli chodzi o bezawaryjna jazde to oczywiscie to tez mam na wzgledzie, miedzy innymi dlatego zdjalem troche momentu w moim samochodzie (po sugestii mirassa).
Widze po pomiarach ze moja pompa jeszcze duzo potrafi, dla porownania na 1,1 bar bylo 150KM, a na 1,4 Bar 153KM, w tej chwili waskim gardlem sa wtryski.
U Cowboya sama wymiana wtryskow bez ruszania programu dala +24KM.
Mysle ze po wymianie wtryskow spokojnie powinno przybyc przynajmniej 15KM.
O momencie nie pisze bo ze wzgledu na sprzeglo nie bede dawal wiekszego jak 320Nm takze wykres momentu bedzie bardzo plaski
Widze po pomiarach ze moja pompa jeszcze duzo potrafi, dla porownania na 1,1 bar bylo 150KM, a na 1,4 Bar 153KM, w tej chwili waskim gardlem sa wtryski.
U Cowboya sama wymiana wtryskow bez ruszania programu dala +24KM.
Mysle ze po wymianie wtryskow spokojnie powinno przybyc przynajmniej 15KM.
O momencie nie pisze bo ze wzgledu na sprzeglo nie bede dawal wiekszego jak 320Nm takze wykres momentu bedzie bardzo plaski
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 13:37 przez Dario84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
powodzenia...ja nie odważę się na taki eksperymentDario84 pisze:Wlasnie o tym mowie... moim zdaniem granica 170KM jest do osiagnieciamirass pisze:na ARLu i 216stkach w sobotę zrobiłem 165KM i 382Nm..bez overboostów i pompa 10mm..
[ Dodano: 11 Lut 2008 13:47 ]
jest problem zrobić...żeby było to bezawaryjne - nie twierdze że każdą sie da bo tak nie jestjaro4444 pisze:mirass pisze:Zrobić to nie problem tylko niech to później sobie hula wieki to już większy ból.Dario84 pisze: na ARLu i 216stkach w sobotę zrobiłem 165KM i 382Nm..bez overboostów i pompa 10mm..
Lepiej żeby przyjąć pesymistyczną wersję i później się miło zaskoczyć jak napalić się szczerbaty na suchary i na koniec zobaczyć
Jak to osiągniesz i pomierzysz na jakiejś wiarygodnej hamowni to pogratuluję. Na razie to są oczekiwaniaDario84 pisze:na 216 + pompa 10 celuje w moc max ok 165-170KM, co niedlugo bedzie sprawdzone .
proszę o rozwinięcie tematu hamowni
www.vagtune.pl tel. 502730289
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Cowboy nic nie boj u mnie bedzie plasko 310-320Nm, wyobraz sobie wykres na 160-170KM z momentem 310-320Nm plasko.
Co do hamowni moj samochod byl badany na Dynometrze, jak wiadomo blad pomiarowy jest bardzo maly, praktycznie do pominiecia o ile wpisze sie do programu prawidlowe dane: mase samochodu, obwod kol i prawidlowo sie ustawi przelozenia biegow.
Obwod kol jest zmierzony, samochod byl zwazony na wadze towarowej tak jak podczas pomiaru (samochod + 2 osoby + dynomet, laptop, taka sama ilosc paliwa podczas pom itp) takze uwazam wyniki pomiarow za bardzo wiarygodne.
Do pomiarow zostala uzyta prosta droga bez wzniesien i zakretow, oslonieta od wiatru.
Co do hamowni moj samochod byl badany na Dynometrze, jak wiadomo blad pomiarowy jest bardzo maly, praktycznie do pominiecia o ile wpisze sie do programu prawidlowe dane: mase samochodu, obwod kol i prawidlowo sie ustawi przelozenia biegow.
Obwod kol jest zmierzony, samochod byl zwazony na wadze towarowej tak jak podczas pomiaru (samochod + 2 osoby + dynomet, laptop, taka sama ilosc paliwa podczas pom itp) takze uwazam wyniki pomiarow za bardzo wiarygodne.
Do pomiarow zostala uzyta prosta droga bez wzniesien i zakretow, oslonieta od wiatru.
Tak oczywiście i w dodatku tylko na jednym rodzaju hamowni taki wynik wychodzi bo na innych wychodzi to co podał Mirass - ARL + 216 + 10 = 165 KM jak w mordę strzeliłcowboy pisze:no cóż jaro4444, jak wiesz sa tacy co zrobili 180 na seryjnej 10-tce
Proste - nie wiem czym i jak Dario84 to mierzył więc napisałem, że jak poda wykres z jakiejś wiarygodnej (nie koniecznie tej jedynej "słusznej" ) hamowni to mu uwierzę.mirass pisze:proszę o rozwinięcie tematu hamowni
Cowboy jak wiesz, ja z natury jestem niewierny Tomasz
Ostatnio zmieniony pn lut 11, 2008 20:39 przez jaro4444, łącznie zmieniany 2 razy.
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Był Leon jest Audi
Był Leon jest Audi
spoko, czujnym trzeba byćCowboy jak wiesz, ja z natury jestem niewierny Tomasz
dlatego nikt nie kwestionuje wyników, zwłaszcza że auto było ważonezaprzal pisze:akurat Dario84 juz pokazywal wykres z dynometu
ja tylko dodam że koni się nie sumuje i to że Dario84, osiągnał 150KM na seryjnych wtryskach znaczy tyle że wtryski miał zdrowe i niekonieczne doda mu się 20KM jak to zwykle bywa przy przejściu na 216 stki
ale moze ma tzw podatny egzemplarz
kolega KrisTHC jeśli dobrze pamiętam założył 216 do AHF-a i miał coś kole 40KM przyrostu ale wtryski seryjne miał dupne...
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Panowie gadajcie co chcecie, a ja pokaze wykres jak zaloze 216...
jak pokazesz wykres na 216 to bedzie o czym gadać, na razie nie ma o czymPanowie gadajcie co chcecie, a ja pokaze wykres jak zaloze 216...
a nawet jak moc wzrośnie o 10-15KM w wartości maksymalnej to nie ma porównania do ori AFN bo moment się podniesie, dzięki czemu moc będzie bardziej płasko od 3500rpm i auto zyska niesamowicie na dynamice