Ogrzewanie tylnej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ogrzewanie tylnej szyby
Gdzie można kupić jakiś preparat do łączenia uszkodzonych drutów ogrzewania tylnej szyby? Jak to się w ogóle fachowo nazywa? Bo działa mi co drugi drut czyli chyba da się to naprawić bo widać że prąd w ogóle dochodzi.
Szukaj takiego lakieru albo w sklepach z częściami elektronicznymi albo http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=35508775 . Ale w można w sklepach znaleźć taniej.
Ja kupilem na www.tme.pl
Specjalny klej dwuskładnikowy włacznie ze wzornikiem paska na szybie.
Pozdrawiam
Specjalny klej dwuskładnikowy włacznie ze wzornikiem paska na szybie.
Pozdrawiam
Ołówek
Najprostszą i w miarę krótkotrwałą (niestety) metodą jest po prostu zamalować przerwę miękkim ołówkiem grafitowym np. 2B. a najlepiej takim starym polskim.
Sprawę najlepiej jednak załatwić lakierem przewodzącym, albo (!) aluminium w sprayu - jest taki specyfik w sklepach z elektroniką. Wtedy jednak warto zrobić szablonik z dwóch kawałków taśmy klejącej, żeby nie bryzgać po całej szybie.
Sprawę najlepiej jednak załatwić lakierem przewodzącym, albo (!) aluminium w sprayu - jest taki specyfik w sklepach z elektroniką. Wtedy jednak warto zrobić szablonik z dwóch kawałków taśmy klejącej, żeby nie bryzgać po całej szybie.
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tylko klej lub lakier przewodzący prąd.
spreje mają za duży rozbryzg
ołówek nie da rady wilgoć itd
do tego wszystkiego przydał by sie Tobie jakis miernik (chyba że widać gdzie jest przerwane) aby zlokalizować przerwanie i w odpowiednim miejscu zakleić przerwaną ścieżke.
klej przewodzący napewno kupisz w jakmś motoryzacyjnym
spreje mają za duży rozbryzg
ołówek nie da rady wilgoć itd
do tego wszystkiego przydał by sie Tobie jakis miernik (chyba że widać gdzie jest przerwane) aby zlokalizować przerwanie i w odpowiednim miejscu zakleić przerwaną ścieżke.
klej przewodzący napewno kupisz w jakmś motoryzacyjnym
Nissan Patrol K160
Znalazłem więc wrzucam może się komuś przyda
http://www.klejenie.com.pl/?t=elektroprzewodzace
dostałem info że najlepszy ze środków oferowanych przez tą firmę będzie PULSAR VOLT, cena 11,80 zł
Sam muszę kupić bo miałem przeprowadzkę i przy przewoźeniu mebli przerwałem 3 nitki
Pozdr
http://www.klejenie.com.pl/?t=elektroprzewodzace
dostałem info że najlepszy ze środków oferowanych przez tą firmę będzie PULSAR VOLT, cena 11,80 zł
Sam muszę kupić bo miałem przeprowadzkę i przy przewoźeniu mebli przerwałem 3 nitki
Pozdr
Re: Ogrzewanie tylnej szyby
Do laczenia scieżek tam gdzie płynie prąd stosuje sie klej elektroprzewodzący AMEPOX ELPOX 15 , cena za 2g to ok 16złPan Japuk pisze:Gdzie można kupić jakiś preparat do łączenia uszkodzonych drutów ogrzewania tylnej szyby? Jak to się w ogóle fachowo nazywa? Bo działa mi co drugi drut czyli chyba da się to naprawić bo widać że prąd w ogóle dochodzi.