1Z ujemna temperatura paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1Z ujemna temperatura paliwa
Vag pokazuje ujemną temperaturę paliwa -25 stopni przy nagrzanym silniku.Kąt wtrysku nie zmienia się podczas nagrzewnia.Czy ktoś spotkał sie z czymś takim? Czego to może być wina, czujnika co jest przykręcony na dwie śrubki w nastawniku?
Passat B3`91 2.0 16v,BLOS,Manual
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
a tu sie myliszhmmm .... to raczej pokazałby uszkodzony czujnik temp. paliwa
mialem jedno auto ze temperature pokazywal -5 st wymienilismy ten czujnik i dalej to samo, ruczylismy wiazka (na odcinku przy rozruczniku akurat) i temp na 30 st
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
no widzisz ... u mnie znowu przerwana blaszka od tego czujnika spowodowała wywalenie błędu oraz wkręcanie się na wysokie obroty na biegu jałowymAdamm pisze:a tu sie mylisz
mialem jedno auto ze temperature pokazywal -5 st wymienilismy ten czujnik i dalej to samo, ruczylismy wiazka (na odcinku przy rozruczniku akurat) i temp na 30 st
Czujnik wymieniony i temperatura paliwa ma 29 stopni przy 72 stopniach płynu chłodzącego. Dzięki za rady. Wywaliło mi błąd dziś od razu przed zmianą o czujniku 539 i 575 -ciśnienie w kolektorze dolotowym(to chyba dlatego turbo odcina jak się jedzie na wyższych obrotach). Zrobię logi dynamiczne może sie wyjaśni.
Adam 211 pisze:Czujnik wymieniony i temperatura paliwa ma 29 stopni przy 72 stopniach płynu chłodzącego.
wpisz w wyszukiwarkę notlauf i n75Adam 211 pisze: Wywaliło mi błąd dziś od razu przed zmianą o czujniku 539 i 575 -ciśnienie w kolektorze dolotowym(to chyba dlatego turbo odcina jak się jedzie na wyższych obrotach). Zrobię logi dynamiczne może sie wyjaśni.