Maksymalnie do 3000obr/min i brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam! !
Koleżanki i koledzy. Mam problem z Moim golfikiem ( 1,8 ABS 90KM Benzyna 5-cio drzwiowy).Problem w moim golfie polega na tym, że nie ma on mocy.
Objawy:
kiedy wolno daję gazu, do 2500 obr/min wszystko jest ok. Kiedy jednak wskazówka obrotomierza dochodzi do 3000obr/min. auto traci moc. Odczuwalne jest to jakby takie dławienie. Kiedy dam do dechy, auto dławi maksymalnie i gaśnie.Inymi objawiami podczas tego dlawienia jest przytłumiony dżwięku w gumowym przewodzie, który łączy filtr powietrza z obudową wtrysku. To coś takiego jakby lewe powietrze. Dodam, od razu,że przewód nie jest zapchany, ani dziurawy.
Dodam, że wymieniałem do tej pory:
1. Przewody WN
2. kopułkę
3 palec rozdzielacza
4. świece
5. filtr powietrza
6. filtr paliwa
Z góry bardzzo dziękuję za ewentualne podpowiedzi i wskazówki.
Pozdrawiam
Koleżanki i koledzy. Mam problem z Moim golfikiem ( 1,8 ABS 90KM Benzyna 5-cio drzwiowy).Problem w moim golfie polega na tym, że nie ma on mocy.
Objawy:
kiedy wolno daję gazu, do 2500 obr/min wszystko jest ok. Kiedy jednak wskazówka obrotomierza dochodzi do 3000obr/min. auto traci moc. Odczuwalne jest to jakby takie dławienie. Kiedy dam do dechy, auto dławi maksymalnie i gaśnie.Inymi objawiami podczas tego dlawienia jest przytłumiony dżwięku w gumowym przewodzie, który łączy filtr powietrza z obudową wtrysku. To coś takiego jakby lewe powietrze. Dodam, od razu,że przewód nie jest zapchany, ani dziurawy.
Dodam, że wymieniałem do tej pory:
1. Przewody WN
2. kopułkę
3 palec rozdzielacza
4. świece
5. filtr powietrza
6. filtr paliwa
Z góry bardzzo dziękuję za ewentualne podpowiedzi i wskazówki.
Pozdrawiam
Rafał
- golfer_1984
- VW Baron
- Kontakt:
Może pompa już nie wydaje??????
MK5 GTI DSGhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=467361
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
witam i pozdrawiam wszystkich
chciałbym się podłączyć pod temat ponieważ mam podobny problem z moim golfem (2.0 8V AGG) otóż przy dodawaniu gazu gdy na obrotomierzu wskazówka dochodzi do 3000 obr/min dławi go obroty nie wzrastają, wystarczy lekko popuścić gaz aż się wyrówna praca silnika i można mu docisnąć i idzie dalej. Dzieje się to na każdym biegu i nie ważne czy zimny czy ciepły silnik zawsze dławi go przy 3000 obr/min.
chciałbym się podłączyć pod temat ponieważ mam podobny problem z moim golfem (2.0 8V AGG) otóż przy dodawaniu gazu gdy na obrotomierzu wskazówka dochodzi do 3000 obr/min dławi go obroty nie wzrastają, wystarczy lekko popuścić gaz aż się wyrówna praca silnika i można mu docisnąć i idzie dalej. Dzieje się to na każdym biegu i nie ważne czy zimny czy ciepły silnik zawsze dławi go przy 3000 obr/min.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
ja tez mam podobvny problem w mkII jak !!robert, tylko ze mi sie dławi tak przy 4tysiącach jak troche popuszcze gazu to idzie w góre a jkak wcisne do podłogi to albo znou sie dławi, albo idzie tylko słabo i przewaznie dochodzi do 5k i tak jakby pierdzi i przewaznie dalej juz nie chce
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem rozwiązany!!!
Podstawka gumowo-metalowa pod wtryskiem była " struchalała". Wymiana na nową
podstawke rozwiązało problem w 100%
Podstawka gumowo-metalowa pod wtryskiem była " struchalała". Wymiana na nową
podstawke rozwiązało problem w 100%