Dziwny wężyk przy filtrze powietrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny wężyk przy filtrze powietrza
witam,
dzisiaj po zdjęciu obudowy filtra powietrza w moim mkII 1,3 2G zauważyłem, że mam popekany wąż, który dochodzi do obudowy filtra od dołu za silnikiem...
na tym wężu jest coś w rodzaju filtra. prawdę mówiąc nie mam pojęcia co to jest i do czego służy...
dodatkowo pod tym, powiedzmy, filtrem z głównego węża odchodzi malutki wężyk, który również kończy się w powietrzu...
co to jest za urządzenie? czy te węże da się kupic, czy czeka mnie wizyta na szrocie?
no i czy ten mały wężyk odchodzący od głównego nie powinien do czegoś prowadzić?
z góry więlkie dzięki za help.
pozdrawiam
szymon
dzisiaj po zdjęciu obudowy filtra powietrza w moim mkII 1,3 2G zauważyłem, że mam popekany wąż, który dochodzi do obudowy filtra od dołu za silnikiem...
na tym wężu jest coś w rodzaju filtra. prawdę mówiąc nie mam pojęcia co to jest i do czego służy...
dodatkowo pod tym, powiedzmy, filtrem z głównego węża odchodzi malutki wężyk, który również kończy się w powietrzu...
co to jest za urządzenie? czy te węże da się kupic, czy czeka mnie wizyta na szrocie?
no i czy ten mały wężyk odchodzący od głównego nie powinien do czegoś prowadzić?
z góry więlkie dzięki za help.
pozdrawiam
szymon
Ostatnio zmieniony wt mar 04, 2008 14:24 przez szyki, łącznie zmieniany 1 raz.
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
"Cześć jest to węzyk podciśnienia który steruje klapką zaworu wewnątrz filtra powietrza Ma za zadanie dawać powietrze albo ciepłe z kolektora wydechowego jak jest zimno i jak masz zimny silnik a potem jak silnik jest ciepły to daje powietrze z otoczenia" Cytat kolegi z forum , miałem coś podobnego u mnie odczepił sie od obudowy filtra
z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic
sprawdziłem i rzeczywiście jest to odma...
choroba, niby mkII jest popularnym samochodem w naszym krauj... (i to bardzo), a węży odmy nie mogę dostać.
byłem na giełdzie w poznaniu i w paru hurtowniach...
może macie pomysł, gdzie mogę dostać takie rzeczy w wielkopolsce?
chyba pozostaje poszukać na szrocie...
pozdr.
choroba, niby mkII jest popularnym samochodem w naszym krauj... (i to bardzo), a węży odmy nie mogę dostać.
pozdr.
Hurtownia części do instalacji gazowych. Ja za porządny wąż 2,5 m do wody do i z reduktora zapłaciłem 10zł. Bo w ASO cokolwiek kupić to ceny niekiedy przerażają.szyki pisze:sprawdziłem i rzeczywiście jest to odma...
pozdr.
z jednej strony jest podlaczony do filtra a z drugiej ??? bo mnie sie odczepil i nie wiem gdzie go podlaczyc mam silnik 1.8ABSgrzechu2410nn pisze:"Cześć jest to węzyk podciśnienia który steruje klapką zaworu wewnątrz filtra powietrza Ma za zadanie dawać powietrze albo ciepłe z kolektora wydechowego jak jest zimno i jak masz zimny silnik a potem jak silnik jest ciepły to daje powietrze z otoczenia" Cytat kolegi z forum , miałem coś podobnego u mnie odczepił sie od obudowy filtra