zegary MK II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zegary MK II
Dużo grzebania jest przy wymianie oświetlenia zegarka(tego w liczniku z obrotkiem),bo kupiłem i zegarek jest nieoświetlony.Ewentualnie jaka żarówa?
- CHECIK
- Ma gadane
- Kontakt:
Aby się do niej dostać musisz wywalić radio,zdjąć osłone oświetlenia nawiewu-jest wciskana i tam masz kilka śrub od ramki kokpitu od zegarów które musisz wykręcić .Jeszcze jedna śruba jest pod klawiszem włączania świateł i jedna pod którymś z sześciu klawiszy do włączania min.przeciwmgielnych(nie pamiętam pod którym) .Jak wykręcisz te wszystki śruby to możesz wyciągnąć ramke kokpitu i zegary będą w zasięgu wzroku.Tam tylko odkręcisz dwie Sruby po lewej i po prawej które trzymają same zegary do kokpitu.Musisz wypiąć kostki z elektryką pod zegarami(dwie lub jedną w zależności od rocznika) .Przerabiałem to.
gosc ma racje... polac mu. ja na szczescie juz przez to przeszedlemCHECIK pisze:Aby się do niej dostać musisz wywalić radio,zdjąć osłone oświetlenia nawiewu-jest wciskana i tam masz kilka śrub od ramki kokpitu od zegarów które musisz wykręcić .Jeszcze jedna śruba jest pod klawiszem włączania świateł i jedna pod którymś z sześciu klawiszy do włączania min.przeciwmgielnych(nie pamiętam pod którym) .Jak wykręcisz te wszystki śruby to możesz wyciągnąć ramke kokpitu i zegary będą w zasięgu wzroku.Tam tylko odkręcisz dwie Sruby po lewej i po prawej które trzymają same zegary do kokpitu.Musisz wypiąć kostki z elektryką pod zegarami(dwie lub jedną w zależności od rocznika) .Przerabiałem to.
zegary
to,ja też przerabiałem parę razy.Chodzi mi o pdświetlenie samego kwarcu(zegareczka).?CHECIK pisze:Aby się do niej dostać musisz wywalić radio,zdjąć osłone oświetlenia nawiewu-jest wciskana i tam masz kilka śrub od ramki kokpitu od zegarów które musisz wykręcić .Jeszcze jedna śruba jest pod klawiszem włączania świateł i jedna pod którymś z sześciu klawiszy do włączania min.przeciwmgielnych(nie pamiętam pod którym) .Jak wykręcisz te wszystki śruby to możesz wyciągnąć ramke kokpitu i zegary będą w zasięgu wzroku.Tam tylko odkręcisz dwie Sruby po lewej i po prawej które trzymają same zegary do kokpitu.Musisz wypiąć kostki z elektryką pod zegarami(dwie lub jedną w zależności od rocznika) .Przerabiałem to.
Witam Brajan!
Mam nadzieje ze troche Ci to pomoze!
http://www.blauertacho.de/doc/vw/Jetta2/tacho.htm
Mam nadzieje ze troche Ci to pomoze!
http://www.blauertacho.de/doc/vw/Jetta2/tacho.htm
- Petergo
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zmień od razu na niebieskie
Ja zamiast wymieniać żarówki to od razu sobie przerobiłem na niebieskie.Ale to rzecz gustu.No i jak byś mial problemy z linką to odkręć od silnika i ją lekko pociągni w kabince , a ja to chyba mam zgrabne łapy bo nie motałem się z linką
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam. Mam pytanie przy okazji tematu podswietlenia zegarów w MK2...Czy ktos z was probowal zastapic standradowe zaroweczki od podswietlenia - 1,2W na jakies mocniejsze??? Czy sa w ogole takie zarowki - np. 1,5 albo 2W ktore zmiescilyby sie o otwory i oprawke standradowych zaroweczek???
Kiedys podobny manewr zrobilem w BMW E28 z tym ze zastapilem zarowki 3W i dalem 5W - efekt byl super:)))
Z gory dzieki za odpowiedz....
Kiedys podobny manewr zrobilem w BMW E28 z tym ze zastapilem zarowki 3W i dalem 5W - efekt byl super:)))
Zegary na diodach MKII
Witam,Iwan Groznyj pisze:Witam. Mam pytanie przy okazji tematu podswietlenia zegarów w MK2...Czy ktos z was probowal zastapic standradowe zaroweczki od podswietlenia - 1,2W na jakies mocniejsze??? Czy sa w ogole takie zarowki - np. 1,5 albo 2W ktore zmiescilyby sie o otwory i oprawke standradowych zaroweczek???
ja polecam zdecydowanie diody wmontowane w gorne rogi czarnej obudowy zegarow, swieca na krzyz na przeciwlegle zegary, efekt super , zdjecie w zalaczniku
pozdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.