Szarpie przy puszczaniu gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpie przy puszczaniu gazu
Witam, moj silnik to pewnie wszystkim dobrze znany 1,8T 20v 150KM, seria GTI. Od pewnego momentu zauważyłem rpoblem ze podczas dodawania gazu np. na trójce ( okolo 50-60 km/h) wszystko jest w miare ok, ale jesli nagle musze popuscic gaz to jest wyczuwalne swego rodzaju poszarpywanie, tak jakby silnik nie potrafil plynnie przejsc z przyspieszania do normalnego toczenia się. Wczesniej wymienialem akumulator, bo stary padl, może coś się zresetowało?, wymienialem pasek wieloklinowy ale tam jest już wszystko ok... Na klimie i bez to samo... Szarpanie wyczuwalne praktycznie przy każdej predkości... Pozdrawiam i proszę o jakąś poradę gdzie się udać z tym, lub co sensownego mozna zrobic...
Pozdrawiam..
Pozdrawiam..
<niedozwolony podpis>
u mnie ustalo jak zaczalem troche szybciej i zwawiej jeździc i doceniac co to gti choc i tak gdybym mial jeszcze raz kupic golfa to bym nie kupil : P mi przyspiesza oki, wiec jesli u Ciebie jest z tym problem moze powinienes sprawdzic przeplywomierz... skoro zmieniales sprzeglo to troche przebiegu juz musiusz miec wiec warto byloby obadac przeplywomierz...
Jest tot takie urzadzaonko ktore znajduje sie prz ykomrze filtra powietrza(jest bezposrednio do niego przylaczone..) pozdrawiam
Jest tot takie urzadzaonko ktore znajduje sie prz ykomrze filtra powietrza(jest bezposrednio do niego przylaczone..) pozdrawiam
<niedozwolony podpis>
- grzechu4444
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jesli chodzi o poduszki silnika czytalem na forum ze moze to byc, ale tez czestym przypadkiem jest przeplywomierz.. Jaki masz przebieg i czy wymieniales go juz wczesniej ? lub ktorys z poprzednich wlascicieli. Fakt jest taki ze łagodniejsze puszczanie nogi z gazu pozwala na to ze auto jedzie plynniej. JA mam jednak takie dziwne wrazenie ze zalezy kiedy wsiade to mojego GTI to roznie jedzie. Trzebabedzie jakis przegladzik walnac chyba powazniejsz zawiechy i endżajna moze zaczekajmy na wiosne, byc moze golfy tez reaguja na przesilenie zimowo-wiosenne
<niedozwolony podpis>