CHYBA nei jest to uszczelka pdo głowica !!!fajfer50 pisze:ja tez wymienialem uszczelke pod glowicą nie ma mozliwosci zassania wody zeby jej nie wydmuchało przy zasysaniu jest mniejsza siła niz przy sprezaniu wiec szybciej by dawao w układ chłodzenia niz z niego zabierało u mnie wyciekało przy czujniku wentylatora skapuje na belke i nie widac jeszcze jedna opcja wyciek przy z prawej strony chłodnicy przy wylocie na nagrzewnice tam jest plastikowe mocowanie na wez kiedy jest gorący silnik robi sie ciścnienie w układzie chłodzenia a głowica jest gorąca i mozesz nie wiedziec jak ucieka ta koncówka pęka chyba w kazdym golfie ja bym stawiał na to pozdrawiam
Po umyciu silnika i ramy itp. i zalaniu gęstszym tzn. w mocniejszym stezeniu QALa stwierdzam ze ucieka z prawego dolnego rogu chlodnicy tak gdzie wychodzi ten gruby waz tylko jescze dokladnie nei wiem czy an laczeniu czy z chlodnicy i kapie na belke i nie jest to zbyt widoczne !!
Ale tez z drugiej strony na dolnym rogu chyba jest malutki wyciek
widzialem dzis w sklepie kit hydrauliczny do rur, chłodnic itp. jak myslicie da rade zakleic tym ???
A pod rugie polecam zalewanie plunu na zapalonym silniku