kłopot z wzmacniaczem
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- hipi6
- Ma gadane
- Kontakt:
kłopot z wzmacniaczem
Witajcie koledzy!! Mam u siebie w golfiku taki zestawik:wzmacniacz proxium bxd504 o mocy 600 W max i 4x50Ww rms i skrzynie balupunkta GTb 1200 750 W max i 250 w rms!! Na wzmacniaczu jest lampka pwr i powinna świecić na zielono!! Ale zdaża sie że świeci sie ona na czerwono i tuba przestaje grać to znaczy gra ale dużo dużo ciszej i wogóle z duzo mniejszym basem;(;( Nie znam sie wiec prosze was o pomoc!! CZu to może wzmacniacz sie przegrzewa??
Moje nowe dziecko....
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3152395#3152395
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3152395#3152395
Re: kłopot z wzmacniaczem
najprawdopodobniej wzmak jest mocno przesterowany (domyslam sie ze mu nie zalujesz) i wlacza sie zabezpiecznie termiczne lub zwarciowe. jak zapali sie czerwona dioda dotknij go i bedziesz miec odpowiedz.hipi6 pisze:Witajcie koledzy!! Mam u siebie w golfiku taki zestawik:wzmacniacz proxium bxd504 o mocy 600 W max i 4x50Ww rms i skrzynie balupunkta GTb 1200 750 W max i 250 w rms!! Na wzmacniaczu jest lampka pwr i powinna świecić na zielono!! Ale zdaża sie że świeci sie ona na czerwono i tuba przestaje grać to znaczy gra ale dużo dużo ciszej i wogóle z duzo mniejszym basem;(;( Nie znam sie wiec prosze was o pomoc!! CZu to może wzmacniacz sie przegrzewa??
-
- Gadatliwa bestia
Jak jest ustawiony filtr dolnoprzepustowy (oznaczenie na wzmaku to LP, czyli Lowpass) ? Ustaw go na ~80Hz , GAIN ustaw w granicy 1/2 do 3/4 skali i powinno grać wtedy "czyściej" ,ciszej i Protect nie powinien dawać o sobie znać
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 13:31 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Kłamca z dwumetrowymnosem !