Witam
Mam taki oto problem. Po włączeniu ogrzewania mam słodki zapach w kabinie - niezbyt przyjemny. Ostatnio nawet pojawia sie dym z nawiewu. Podczas ogrzewania auta kapie mi płyn pod nagrzewnica zostawiający białe ślady a płyn z chłodnicy szybko sie zuzywa.
Czy oznacza to ze nagrzewnica jest do wymiany czy moze jakas nieszczelnosc w obiegu?
MK3 TD 1,9 1992r
Pozdrawiam
Nagrzewnica do wymiany?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
To te 1% , ale obstawiam na nagrzewnicę, krućce nagrzewnicy są w komorze silnika prawdopodobnie byłoby widać białe ślady pod nimi jeśli byłaby to wina węży.pszczyna pisze:Niekoniecznie nagrzewnica , możliwe że to tylko węże są zbutwiałe i na nich są nieszczelności a zwłaszcza na łączeniach
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
A czy nagrzewnice za 30PLN z allegro sprawdza sie (nowe). Planuje zakupic taka przed oddaniem do mechanika bo robocizny przy wymianie to chyba sporo jest. A cena na allegro zachecajaca. Jakby to jednak były jakies nieszczelnosci to zawsze moge ja sprzedac jak sie nie przyda - ale za takie piniadze to i tak wymienie. Podobno robocizna tu byłąby najwiekszym kosztem.zodiak pisze:na 99% walnięta nagrzewnica. Zrób szybko bo może zrobić się "gwałtowna powódź" w aucie.