Ja mam regulowane podświetlenie zegarów. I tymi dwójami którymi jeździłem też miały.szypowski1 pisze:a ten golf powiniem miec regulowane podświetleni bo u mnie jesli miało by to byc..to nie działa
bardzo słabe swiatła w golfie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kubus1984Chorzow
- Nowicjusz
- Kontakt:
- szypowski1
- Ma gadane
- Kontakt:
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Gadacie sporo ale nie na temat, bo słabe śwaitła to przypadłosc mk2, a jest to wlasnie spowodowane brakiem przekaźników (prad puszczony przez przełącznik)
Sprawe rozwiązuje się tak że sie wczodzi w FAQ i tam jest temat jak to zrobić
Trzeba zmierzyć napięcie na żarówce. Jesli nie ma 13,6 to trzeba albo odnawiać instalację (chyba nikt sie w to nie bawi) albo po prostu zalozyc przekanziki a z przełącnzika w kabinie wziąć tylko sterowanie przekaźnikiem.
Pisanie o tym ze trzeba zmienic zarówki albo klosze są zakurzone czy zabrudzone to brednie bo powodem słabych świateł jest spadek napięcia. Żadna zarówka nie bedzie świeciła tak jak powinna jak nie dostaje odpowiedniego prądu
[ Dodano: Pon Mar 17, 2008 16:53 ]
bodzio_j, jeden sensowny post
[ Dodano: Pon Mar 17, 2008 16:57 ]
Sprawe rozwiązuje się tak że sie wczodzi w FAQ i tam jest temat jak to zrobić
Trzeba zmierzyć napięcie na żarówce. Jesli nie ma 13,6 to trzeba albo odnawiać instalację (chyba nikt sie w to nie bawi) albo po prostu zalozyc przekanziki a z przełącnzika w kabinie wziąć tylko sterowanie przekaźnikiem.
Pisanie o tym ze trzeba zmienic zarówki albo klosze są zakurzone czy zabrudzone to brednie bo powodem słabych świateł jest spadek napięcia. Żadna zarówka nie bedzie świeciła tak jak powinna jak nie dostaje odpowiedniego prądu
[ Dodano: Pon Mar 17, 2008 16:53 ]
bodzio_j, jeden sensowny post
[ Dodano: Pon Mar 17, 2008 16:57 ]
radze jednak rozwiązać przyczynę a nie skutek. Idąc tym tokiem rozumowanie to jak napięcie spadnie np do 8V to wtedy jaką polecisz zarówkę żeby znowu dobrz świeciły?grandilodz pisze:Kup Te
zalety
-nie trzeba montować przekazników
- szypowski1
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
nic nie kombinuj, możesz sprawdzić czy konektorki przy żarówkach są dobrze zaciśnięte, a potem wyłóż te 10 złotych na 2 przekaźniki i zakładaj wgo licznych porad. Nawiasem pisząc, wszyscy jakby zapominają że cały prąd na światła leci bezpośrednio przez stacyjkę, i to ona daje największą stratę w przepływie prądu do żarówek, o wioele większą niż włącznik i reszta styków. I tym bardziej niema co kombinować z instalacją bo trzeby by ją całą wymienić, tylko od razu zakładać przekaźnikiszypowski1 pisze:to napiscie mi co mam sprawdzic bo jzu sie gubie w tym a wiekszosc czasu jezdze w nocy i troche sie obawiam .....tych swiateł
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- szypowski1
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
znaczy co, świecą w niebo lub po glebie? Elementy plastykowe do reflektora odpowiadające za jego regulację dostaniesz w każdym sklepie, jeśli u ciebie się popsuły.szypowski1 pisze:a moze to nie wina elektryki tylko zle zamocowanych swiateł ...
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2008 20:44 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
- szypowski1
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://www.automotosklep.home.pl/cgibin ... d=59d1e823
podziel gdzieś przez pół te ceny, musisz obejrzeć które potrzebujesz
podziel gdzieś przez pół te ceny, musisz obejrzeć które potrzebujesz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- szypowski1
- Ma gadane
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
Wypalone odblaski, zasyfione szkoło od środka, śłabe żarówki... Powodów może być dużo.
Ja najpierw bym się wziął od słownikapszczyna pisze: Co ma AKUMULATOR do świateł!!!!!!!!!! jak jusz to alternator jego ładowanie ,stan kabli [czy nie są jusz pokryte patyną, zaśniedziałe styki, połączenia] a głuwnie kabel plusowy od ładowania, oraz reszta kabli idących do zarówek