Duuuuuży wyciek oleju od spodu silnika - jaki koszt?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Duuuuuży wyciek oleju od spodu silnika - jaki koszt?
Witam,
Byłem dzisiaj na przeglądzie i diagnosta powiedział mi ze szykuje się spory wydatek bo mam spory wyciek gdzieś pod spodem silnika. Ocenił koszt na około 400 pln, ale to był firmowy zakład. Pojechałem dalej i dowiedziałem się ze koszt może wynieść od 50 do nawet 300 zł. Zależnie od tego co trzeba będzie wymienić.
Załączam fotki - jakie są wasze opinie bo nie chciałbym dać się zrobić w koszty 300 zł gdy można to naprawić 3 razy taniej.
Byłem dzisiaj na przeglądzie i diagnosta powiedział mi ze szykuje się spory wydatek bo mam spory wyciek gdzieś pod spodem silnika. Ocenił koszt na około 400 pln, ale to był firmowy zakład. Pojechałem dalej i dowiedziałem się ze koszt może wynieść od 50 do nawet 300 zł. Zależnie od tego co trzeba będzie wymienić.
Załączam fotki - jakie są wasze opinie bo nie chciałbym dać się zrobić w koszty 300 zł gdy można to naprawić 3 razy taniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[/quote]chybil pisze:Ale jak kosztowne?
Taka informacja pomoże uniknąć mi zbyt dużych kosztów jeśli trafię na nieuczciwego mechanika.
Mój silnik to 1.3 NZ na wtrysku z 91 roku. MK2 oczywiście
No więc dokładnych kosztów w Twoim przypadku nie znam ale to tak jak Ci powiedział ten mechanik : uszczelka pod klawiaturą 50 zł, no a pod głowicą to moga chcieć nawet 300 zł (ale to troszkę juz zdzierstwo)