Jak zimny kopci na siwo co to może być?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Ja mam ten sam problem co autor tego tematu, kopci na niebiesko przy trzymaniu stalej predkosci obrotowej powyzej 2000rpm. Spaliny maja ostry zapach i szczypia strasznie w oczy. Do dzis nie wiem co to moglo by byc, ale nie poddaje sie i szukam dalej przyczyny .
Radekwopr - uszczelniacze zaworowe
Radekwopr - uszczelniacze zaworowe
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
JAk by kopcił cały czas to byłby problem. Mnie rano z początku też leci biały dymek, ale to wilgoć co się przy nocy zebrała z wydechu i teraz paruje, bo rura się nagrzewa.
Jeśli kopci od samego momentu odpalenia to pewnie coś ze świecami nie tak, ewentualnie z kątem wtrysku i tyle.
Jeśli kopci od samego momentu odpalenia to pewnie coś ze świecami nie tak, ewentualnie z kątem wtrysku i tyle.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
BENITO, nie zapominaj że jestem mechanikiem z zawodu i wiem co w trawie piszczy bo cały czas przerabiam temat diesli.
Osobiście nie dawno remontowałem JR-a i muszę to powiedzieć że 1.6 TD is the best.
a przyczyny dymienia na niebiesko podałem powyżej, przy czym może być tak że to tylko jedna usterka wystąpiła u kolegi a może być tak że i wszysktie usterki się nałożyły na siebie czego skutki kolega z forum u siebie zaobserwował.
Osobiście nie dawno remontowałem JR-a i muszę to powiedzieć że 1.6 TD is the best.
a przyczyny dymienia na niebiesko podałem powyżej, przy czym może być tak że to tylko jedna usterka wystąpiła u kolegi a może być tak że i wszysktie usterki się nałożyły na siebie czego skutki kolega z forum u siebie zaobserwował.
w moim aucie wlasnie tak jest 1.6 benzyna, kopci z rana i nie rowno pracuje, zmienilem przewody , swiece i nic nie pomoglo na dwóch swiecach mialem opkopceniea 2 pozostale były normalne i nadal nie wiem co jest grane koledzy mowia ze to moze uszczelniacze na zaworach i nie wiem co dalej robic
BYŁ GOLF 2 JEST PASSAT B5 1,9 TDI 115KM