2.0 GTI Nie odpala, sprawdzone prawie wszystko
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
2.0 GTI Nie odpala, sprawdzone prawie wszystko
Witam.
Mój brat ma taki problem z Golfem 3, mianowicie samochód nie odpala, mało mu brakuje rozrusznik kręci i nie załapuje tylko pyrkocze z rury, jest iskra na każdej świecy paliwo podaje, mechanik powiedział że nie wie już co to może być bo posprawdzał wszystko, mówi że to może być czujnik halla, błędów nie ma w kompie żadnych.
To może być ten czujnik ? W VW powiedzieli że nie sprzedaje się tego oddzielnie i cały aparat zapłonowy trzeba kupić. Czy to może być to ? Bo już nikt nie wie co to może być.
Mój brat ma taki problem z Golfem 3, mianowicie samochód nie odpala, mało mu brakuje rozrusznik kręci i nie załapuje tylko pyrkocze z rury, jest iskra na każdej świecy paliwo podaje, mechanik powiedział że nie wie już co to może być bo posprawdzał wszystko, mówi że to może być czujnik halla, błędów nie ma w kompie żadnych.
To może być ten czujnik ? W VW powiedzieli że nie sprzedaje się tego oddzielnie i cały aparat zapłonowy trzeba kupić. Czy to może być to ? Bo już nikt nie wie co to może być.
Ostatnio zmieniony pn mar 31, 2008 18:30 przez PietreK84, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
skoro jest iskra to czemu czujnik halla? Typ silnika podaj. Albo chociaż rocznik. I napisz jak doszło do awarii? Samoistnie nagle stopniowo, po jakiejś naprawie? Więcej danych.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sytuacja wyglądała tak, braciak stał na skrzyżowaniu ruszył z jedynki, dwójka, i zaczął samochód zwalniać i zgasł i już nie odpalił. Żadne naprawy nie były robione w ostatnim czasie, tylko gazownicy zmieniali jakiś filterek i wężyk bo gaz uciekał to wszystko. Iskra jest świece mokre, do czego się można przyczepić jeszcze ?? Silnik 2.0 8V 115 koni chyba, rok 1996 variant, tyle wiem, oznaczenia nie znam bo to braciaka samochód. Nikt nie wie co to może być, mechanik powiedział żeby jutro z czujnikiem przyjechać, ale nie chcemy pieniędzy w błoto wywalać jak to może być nie to. Coś mówił jeszcze o czujniku położenia wału korbowego. Kurde już sam nie wiem.
Ostatnio zmieniony pn mar 31, 2008 19:26 przez PietreK84, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
miałem identyczny przypadek, dopiero po wymianie na nową cewkę zorientowałem się że iskra z zepsutej cewki była słabiutka.krzaś pisze:Proponuje podmienić z kims cewke zapłonowa. Nawet jak iskra jest. Poniewaz ja mniałem taka sytuacjie że odpalał mi, a jak tylko troche dodałem gazu to gasł. Wymieniłem cewke i chodzi.
Najlepiej podmienić cewkę na próbę pożyczając od kogoś, nie ładować się od razu w koszty
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Cewka jest w porządku, mechanik sprawdził ją dziś drugi raz. Pojeździłem dzisiaj po autoelektrykach i pytałem o te czujniki: wału korbowego i halla to wszyscy powiedzieli że nawet jak nie będą te czujniki działać to iskra i tak będzie, ale będzie wariować i też nie odpali, przepchaliśmy z bratem samochód do elektryka na przeciwko bo mechaniory rozłożyły ręce i nie wiedzą co zrobić, cały dzień siedzieli wczoraj i żadnej kasy nie wzięli nawet. Zobaczymy co elektryk powie, dzisiaj o 15 ma zajrzeć
- Michau78
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jak ją sprawdzał ?? Mój mi powiedział, że da sie ją tylko w ASO sprawdzić na 100%, a najlepiej podmienić na pewną jakąś, u mnie ona poleciała ('96 GTI ABF).PietreK84 pisze:Cewka jest w porządku, mechanik sprawdził ją dziś drugi raz.
Polecił mi kupić od skody, bo taka sama a tańsza niż do golfera. I działa ...
- Paweł Marek
- V.I.P.