Róznica między 2E a ADY
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Róznica między 2E a ADY
Od jakiegoś czasu jestem dumnym posiadaczem trójeczki GTI EDITION i po obserwacjach na forum i przeczytaniu książki obsługi Golfa myślałem, że posiadam silnik 2E, jak ostatnio się okazało, odnalazłem w książce serwisowej, mam zamotowany silnik o oznaczeniu ADY, chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica pomiędzy 2E o ADY, jedyne co udąło mi się ustalić z autodatą to to że silnik ADY był montowany tylko 2 lata i to wszystko. Chciałbym sie dowiedziec czegoś więcej o tym motorze.
Dokladnie. Jesli sie nie myle w obu ta sama charakterystyka pracy, przebieg mocy i momentu.ppoll27 pisze:w ADY jest układ wtryskowy firmy Simos, a w 2E Digifant - z tego co wiem nie czyni to żadnej różnicy w osiągach ...
Dbac o podstawowe sprawy, lac wache i jezdzic dopoki sie nie znudzi bo ten silnik wszystko przezyjejarek_lech pisze:Chciałbym sie dowiedziec czegoś więcej o tym motorze.
jeśli ja się nie myle ADY wcześniej się zbierał, i jest ponoć mniej wytrzymalszy niż 2EYuri pisze:Jesli sie nie myle w obu ta sama charakterystyka pracy, przebieg mocy i momentu.
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
-
- Nowicjusz
Jeśli chodzi o wytrzymałość to fakt, ze tak jest, przy ok 250 tys rozbierana była góra i sprawdzana głowica, cylindry pierścienie itd i wszystko było w jak najlepszym porządku. Pytam się, bo słyszałem opinie, ze te silniki miały kute elementy w środku i chciałem to gdzieś potwierdzić, tak samo słyszałem ze ospręt, skrzynia, pół ośni itd jest identyczna jak w VR6 i w to nie dokońca chce mi się wierzyć.
Hehe . W seryjnym,nie grzebanym 2e?evolution pisze:nie prawda, ja w niedziele stopilem tlok na autostradzie
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 20:43 przez Yuri, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Yuri pisze:Hehe . W seryjnym,nie grzebanym 2e?evolution pisze:nie prawda, ja w niedziele stopilem tlok na autostradzie
a to niech se bedzie seria...
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 12:21 przez souler, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
tak niedotkniety ledwo autio kupilem wiec nic nie zdazylem zrobicYuri pisze:Hehe . W seryjnym,nie grzebanym 2e?evolution pisze:nie prawda, ja w niedziele stopilem tlok na autostradzie
[ Dodano: Wto Kwi 01, 2008 21:22 ]
mala prosba nie wypowiadamy sie w tematach w ktorych nie mamy wiedzy niezbednej do prawdziwych wypowiedzi..oki??souler pisze:Yuri pisze:Hehe . W seryjnym,nie grzebanym 2e?evolution pisze:nie prawda, ja w niedziele stopilem tlok na autostradzie
no gdzie u Evo niedlubany. doladowany skurczybyk przeciez, to mial prawo sie stopic.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
O to mnie zaskoczyles. Ja juz w tym momencie jezdze trzecim 2-litrowym 8v (C20NE w Vectrze, 2e w Mk3 i teraz ADY) i zebym nie wiem jak dawal w p.... to w zadnym nic sie nie wysypalo nigdy. A Vectra to juz w szczegolnosci swoje ze mna przezyla bo to byla moja 1 fura (i to jeszcze darowana i czesto, jak to u 18-latka, nie w glowie mi byly rzeczy typu wymiana oleju, swiec, itd. i skubana chodzila jak zloto . Wiec Evo przyznaj sie jak Ty to zrobiles na tej autostradzie?evolution pisze:tak niedotkniety ledwo autio kupilem wiec nic nie zdazylem zrobic