Problem z odpalaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpalaniem
Witam jestem posiadaczem Golfa 3 1.6 AFT (wielopunkt)
Od kilku miesięcy mam problem z porannym odpalaniem, a także po dłuższym postoju (po około 8 godzinach). Golfik zaskakuje dopiero gdzieś po przekręceniu z 6 razy rozrusznikiem. Czytałem kilka postów na podobny temat ale jakoś niestety nie przyniosło to rezultatów. Na załączonym zdjęciu zaznaczyłem 2 czujniki z czego jeden (zaznaczony na czerwono) cztero pinowy wymieniłem i żadnych zmian. Zastanawia mnie do czego jest ten czujnik zaznaczony na żółto tuż obok. Tak poza tym to nie wiem wogóle czy z dobrej strony zaczynam wymieniając chociażby ten czujnik. Podłączałem go pod vaga i niema żadnych błędów. Po odpaleniu golfik chodzi.... ale wydaje mi się jakby nie miał ssania... podejrzewam o to pompkę... z tego co wiem powinna dawać ciśnienie 3bary, tak więc ściągałem przewód paliwowy kręciłem rozrusznikiem i strumień paliwa sięgał około 15 cm. Prosiłbym o rady i ewentualną pomoc....
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Po pierwsze to sprawdź, ewentualnie wymień układ zapłonowy, czyli przewody WN, kopułkę, palec i świece, dopiero później szukaj przyczyny w czymś innym. Często pisane było o takich problemach z autkami na forum.
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 20:56 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
prezesso pisze:Po pierwsze to sprawdź, ewentualnie wymień układ zapłonowy, czyli przewody WN, kopułkę, palec i świece, dopiero później szukaj przyczyny w czymś innym. Często pisane było o takich problemach z autkami na forum.
Tak.... jeśli chodzi o układ zapłonowy to zapomniałem o nim wspomnieć.... tak więc.... Przewody nówki BERU kopułka i palec także.... a świece też świeże NGK tak więc to tego niemam zastrzeżeń. Proszę o inne porady