Czy wymieniać rozrząd ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy wymieniać rozrząd ?
Kumpel kumpla sprowadził z Niemiec golfa, gdzieś połowa roku 2005 - twierdzi, że jak go sprowadził wymienił w nim rozrząd, w 2006 roku załozył w nim instalkę LPG, w gwarancji napisane jest, że stan licznika wynosił 125 000 km. Na dzień dzisiejszy ja jestem użytkowniekim autka, co się okazało - stan licznika 147 000 - ten mały licznik (km) raz chodzi raz wogole nie chodzi także nie wiadomo ile tak naprawdę zrobiono na nim kilometrów, samochodzik 88 rocznik. Jak myslicie wymieniać w nim rozrząd?
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 07:28 przez koloslask, łącznie zmieniany 1 raz.
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
Maja na uwadze stan licznika przed i po niemasz sie jeszcze czym martwić.A zdrugiej strony niewiadomo jak bardzo ten licznik przekłamuje.
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 17:44 przez czarna małpa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
Pewnie ktoś cofając licznik go uszkodził.
A rozrząd w sumie to było 3 lata temu, uwzględniając ze komuś opłacało sie przerabiać go na gaz to pewnie robi co najmniej 15-20 tyś km. rocznie, 3lata X 20 tyś to 60 tys więc trzeba wymienić. Szczegolnie jesli zamierzasz jeździć tym autem kilka lat.
[ Dodano: 02 Kwi 2008 19:44 ]
Z drugiej strony zależy czy chcesz nim duzo jeżdzic itd. Bo jam mało jeżdzisz i zamierzasz miec ten samochód poł roku to sie nie opłaca.
A rozrząd w sumie to było 3 lata temu, uwzględniając ze komuś opłacało sie przerabiać go na gaz to pewnie robi co najmniej 15-20 tyś km. rocznie, 3lata X 20 tyś to 60 tys więc trzeba wymienić. Szczegolnie jesli zamierzasz jeździć tym autem kilka lat.
[ Dodano: 02 Kwi 2008 19:44 ]
Z drugiej strony zależy czy chcesz nim duzo jeżdzic itd. Bo jam mało jeżdzisz i zamierzasz miec ten samochód poł roku to sie nie opłaca.
- Pasik
- Grupa Dolny Śląsk!!
- Kontakt:
z reguły rozrzad zawsze wymienia sie po kupnie taka jest zasada. Chyba ze widziałęs jak i kiedy ten rozrzad był zmieniany jak ten kolega nim jezdził
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=81114Passat! :)
Wołga na FB - lajkować!!!
Golf mk3GT na części!PW!
Gas Grass or Ass - Nobody Rides for Free
Kom:604-341-885[/b]
Wołga na FB - lajkować!!!
Golf mk3GT na części!PW!
Gas Grass or Ass - Nobody Rides for Free
Kom:604-341-885[/b]
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...