obudowa kolumny kierowniczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
obudowa kolumny kierowniczej
panowie tak jak w temacie jak rozebrac ta obudowe w mk4 skladajaca sie z dwoch elementow wokol kulumny kierowniczej i jakich narzedzi do tego urzyc prosze o szybko porade i mozna zamknac temat szukalem ale nic nieeznalazlem na ten temat pozdrawiam
Re: obudowa kolumny kierowniczej
Ostatnio zmieniony pt kwie 11, 2008 23:23 przez kiss, łącznie zmieniany 1 raz.
Od dołu odkręcasz 3 śrubki, potem zostaną Ci dwie (http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=149713) które zobaczysz gdy skręcisz kierownicę o 90 stopni. Podobno można je odkręcić bez zdejmowania kierownicy mi się jednak nie udało nawet wygiętym śrubokrętem
dodane:
Udało mi się jednak odkręcić te śrubki, faktycznie da sie bez zdejmowania kiery, trzeba pomóc sobie troche i pchnąć ten plastik w odpowiednią stronę, zyskamy wtedy kilka milimetrów dzięki którym będzie można te śrubki odkręcić cienkim śrubokrętem krzyżakowym.
dodane:
Udało mi się jednak odkręcić te śrubki, faktycznie da sie bez zdejmowania kiery, trzeba pomóc sobie troche i pchnąć ten plastik w odpowiednią stronę, zyskamy wtedy kilka milimetrów dzięki którym będzie można te śrubki odkręcić cienkim śrubokrętem krzyżakowym.
Ostatnio zmieniony śr kwie 16, 2008 16:09 przez mojama, łącznie zmieniany 2 razy.