Cykający przekaznik
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- VRedny
- VR6
- Kontakt:
Cykający przekaznik
Witam wszystkich i od razu proszę o pomoc .Jestem posiadaczem VR silnik AAA i od pewnego czasu słyszę dochodzące z okolicy przekazników " cykanie" w tym samym czasie silnik zacznie przerywać na chwilkę. Zauważyłem że najczęściej dzieje się to w granicach 2000 obr. Może mieć to związek z przepustnicą? Proszę o pomoc.
-
- Nowicjusz
Re: Cykający przekaznik
Mialem podobnie. U mnie cykal przekaznik od pompy paliwa. Pomogla wymiana sterownika silnika. Pozdroadaśkowy pisze:Witam wszystkich i od razu proszę o pomoc .Jestem posiadaczem VR silnik AAA i od pewnego czasu słyszę dochodzące z okolicy przekazników " cykanie" w tym samym czasie silnik zacznie przerywać na chwilkę. Zauważyłem że najczęściej dzieje się to w granicach 2000 obr. Może mieć to związek z przepustnicą? Proszę o pomoc.
- VRedny
- VR6
- Kontakt:
Przekaznik
Witam. Piszesz ze wymieniłeś sterownik silnika,masz na myśli cały komputer czy tylko przekaznik od sterowania silnika?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Cykający przekaznik
a masz EDS?adaśkowy pisze:Witam wszystkich i od razu proszę o pomoc .Jestem posiadaczem VR silnik AAA i od pewnego czasu słyszę dochodzące z okolicy przekazników " cykanie" w tym samym czasie silnik zacznie przerywać na chwilkę. Zauważyłem że najczęściej dzieje się to w granicach 2000 obr. Może mieć to związek z przepustnicą? Proszę o pomoc.
- VRedny
- VR6
- Kontakt:
przekaznik
eds raczej odpada. Najczęściej słyszę go przy płynnej jezdzie,albo dodaniu gazu do dechy.
[ Dodano: 13 Kwi 2008 09:28 ]
tomasz marzec, Witam. Piszesz ze wymieniłeś sterownik silnika,masz na myśli cały komputer czy tylko przekaznik od sterowania silnika?
[ Dodano: 13 Kwi 2008 09:28 ]
tomasz marzec, Witam. Piszesz ze wymieniłeś sterownik silnika,masz na myśli cały komputer czy tylko przekaznik od sterowania silnika?
-
- Nowicjusz
Re: przekaznik
Wymienilem sterownik silnika (komputer) i objawy ustaly. Po wlaczeniu zaplonu przekaznik od pompy paliwa klikal wlaczajac i wylaczajac pompe. W sumie nic groznego, ale denerwowal mnie fakt ciaglego tykania. Po uruchomieniu silnika wszystko ustawalo. Proponuje Ci wizyte u dobrego elektryka lub jesli masz taka mozliwosc pozyczenie na chwile sterownika od kogos oczywiscie o tym samym numerze. Pozdro.
- dawid018
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Cykający przekaznik
Panowie również mam problem z cykającym przekaźnikiem pompy paliwa.
zaczęło się od wymiany wiązki wraz z komputerem od nowszej wersji VR6. po wymianie silnik pracuje bardzo dobrze,wszystko działa jak należy ale po przekręceniu zapłonu tyka przekaźnik paliwa aż do momentu odpalenia auta.potem jest ok żadne cuda się nie dzieją.wczoraj zauważyłem ze po kilkunastu sekundach cykania przekaźnik nieraz przestanie cykać sam.podejrzewam ze gdzieś brakuje masy albo zasilania tylko gdzie???uszkodzenie komputera raczej wykluczam bo u poprzedniego właściciela chodziło to bez zastrzeżeń.
zaczęło się od wymiany wiązki wraz z komputerem od nowszej wersji VR6. po wymianie silnik pracuje bardzo dobrze,wszystko działa jak należy ale po przekręceniu zapłonu tyka przekaźnik paliwa aż do momentu odpalenia auta.potem jest ok żadne cuda się nie dzieją.wczoraj zauważyłem ze po kilkunastu sekundach cykania przekaźnik nieraz przestanie cykać sam.podejrzewam ze gdzieś brakuje masy albo zasilania tylko gdzie???uszkodzenie komputera raczej wykluczam bo u poprzedniego właściciela chodziło to bez zastrzeżeń.
obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
Cykający przekaznik
Hej,
Podpinam się do tematu cykającego przekaźnika paliwa, cyka od momentu włączenia zapłonu do odpalenia. czy komuś udało się już rozwiązać tą zagadkę? Jeżeli chodzi o przekaźnik to dla pewności już podmieniałem i bez rezultatów.
pozdro
Podpinam się do tematu cykającego przekaźnika paliwa, cyka od momentu włączenia zapłonu do odpalenia. czy komuś udało się już rozwiązać tą zagadkę? Jeżeli chodzi o przekaźnik to dla pewności już podmieniałem i bez rezultatów.
pozdro
- FiliPeK88
- Mały gagatek
- Kontakt:
Cykający przekaznik
Witam.
I ja podepne się pod temat. Ale u mnie to wygląda tak, że zdarza się, że cyknie dwa razy i koniec a zdarzy się tak, że cyka bez końca wtedy przekręcam zapłon żeby wyłączyć i przekręcam z powrotem żeby odpalić i już cyka krócej. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
I ja podepne się pod temat. Ale u mnie to wygląda tak, że zdarza się, że cyknie dwa razy i koniec a zdarzy się tak, że cyka bez końca wtedy przekręcam zapłon żeby wyłączyć i przekręcam z powrotem żeby odpalić i już cyka krócej. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
2011: Integracja Racibórz; 2015 VAG Integracja Racibórz