problem z ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- celtic
- forumowy casanova
- Kontakt:
problem z ABS
Witam mam problem z abs'em czasami sie świeci kontrolka a czasami nie jak przestaje świecić to abs działa(sprawdzałem na pustej mokrej drodze) a jak sie świeci to niedziała na vag'u gdy kotrolka sie świeciła wyszedł tylny prawy czujnik ale jak go oglądałem to wydaje sie oki i jak by był uszkodzony to chyba by całyczas nie działał a nie tylko czasami może wy coś poradzicie bo ja już niemam pomysłów
[img]http://images36.fotosik.pl/61/7e31cd0c0c82223f.png[/img]
czujnik wyczysciles z opiłek nieraz od tego swiruje
[ Dodano: 13 Kwi 2008 22:40 ]
jesli bedzie dalej szwankował to pozostaje wymiana
[ Dodano: 13 Kwi 2008 22:40 ]
jesli bedzie dalej szwankował to pozostaje wymiana
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2008 22:39 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
wystarczy na sucho
[ Dodano: 13 Kwi 2008 22:56 ]
najlepiej to miejsce potraktować sprezonym powietrzem odpowiednio
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2008 22:57 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
sprawdzić mu opór na wtyczce 1-1,3 koma. celtic, czujnik do wymiany, czyszczenie z zewnątrz nic nie da, a takie zachowanie że raz działa a raz nie może wynikać z uszkodzenia czujnika lub jego kabla, to tył więc i tak nie nakombinujesz,. chyba że znajdziesz przerwę na kablu. Kupując obejrzyj dokładnie bo z tyłu było więcej typów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- celtic
- forumowy casanova
- Kontakt:
przeczyściłem na sucho potem psiknołem penetrolem inarazie działa niewiem na jak długo ale kontrolka gaśnienorek111 pisze:wystarczy na sucho
gdzieś czytałem że miernikiem mieżyli i jak był dobry to powinien mieć ileś ampe ale nie pamiętam dokłanie poszukaj szukajką gdzieś na forum otym było.michas88 pisze:jak zdiagnozować czujnik czy jest dobry?
[img]http://images36.fotosik.pl/61/7e31cd0c0c82223f.png[/img]
jesli czujnik nałapie opiłek metalu to bedzie szwankowałPaweł Marek pisze:sprawdzić mu opór na wtyczce 1-1,3 koma. celtic, czujnik do wymiany, czyszczenie z zewnątrz nic nie da, a takie zachowanie że raz działa a raz nie może wynikać z uszkodzenia czujnika lub jego kabla, to tył więc i tak nie nakombinujesz,. chyba że znajdziesz przerwę na kablu. Kupując obejrzyj dokładnie bo z tyłu było więcej typów