katalizator w mk3???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
katalizator w mk3???
słyszalem ze w mk3 po 100tyś najlepiej go zastąpic zwykłą rurą jezdze na gazie z kompem i nie wiem co bedzie wtedy z sondą lambda silnik 1.8 90 km. Wyrzucac czy nie
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie po 100 tys ale koło 160-200 tys... A wybijasz jedynie bebechy kata i wstawiasz zamiast nich rurę... Jak ci muli z powodu zapchanego kata to trza tak zrobic...słyszalem ze w mk3 po 100tyś najlepiej go zastąpic zwykłą rurą jezdze na gazie z kompem i nie wiem co bedzie wtedy z sondą lambda silnik 1.8 90 km. Wyrzucac czy nie
hmm
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie wiem jaki masz silnik Ale pewnie ABS albo ADZ. Sonda lambda jest wkręcona w kolektor wychechowy i nic się z nią nie robi. U mnie bebechy kata wybite i wszystko jest OK. Po tej operacji samochód wreszcie zaczął jeździć!
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
- Szyszon
- Ma gadane
- Kontakt:
Świeta racja, od paru dobrych dni ostro studiuje forum i co chwile wpadam na te same pytania....igor002 pisze:sory ale kur... ludzie używajcie szukaj!!!!!!!!!!!!!!!
ja niewiem gdzie ejst administracja, dlaczego niema ostrzeżeń za coś takiego, straszny bałagan jest, czy ktos czyta regulamin?????????!!!!!!!!!
do tematu: przy przegladzie samochodu nie badaja emisji spalin? Tzn do ktorego roku samochodu?
Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]
zostawiles puszke ?nie za glosno masz jak przyspieszasz?Taido pisze:Wywaliłem kata i zostawiłem pustą puszke(silnik 1.8 ABS). Też mam gaz załozony, zrobiłem tak już około 40000 km i nie mam żadnych problemów ani z sondą Lambda ani z gazem tak że nic się nie bój.
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
Jak z głosnoscia po wywaleniu kata, ja słyszałem ze ponoć chodzi jak polonez albo duży fiat, mówie o dzwiękach:)piotr marzec pisze:zostawiles puszke ?nie za glosno masz jak przyspieszasz?Taido pisze:Wywaliłem kata i zostawiłem pustą puszke(silnik 1.8 ABS). Też mam gaz załozony, zrobiłem tak już około 40000 km i nie mam żadnych problemów ani z sondą Lambda ani z gazem tak że nic się nie bój.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
podobno tak, ktoś wie jak to w rzeczywistosci słychać? bo chyba nie uśmiecha mi sie dzwiek duzego fiata przy przyspieszaniu:)OlekM pisze:Jak z głosnoscia po wywaleniu kata, ja słyszałem ze ponoć chodzi jak polonez albo duży fiat, mówie o dzwiękach:)piotr marzec pisze:zostawiles puszke ?nie za glosno masz jak przyspieszasz?Taido pisze:Wywaliłem kata i zostawiłem pustą puszke(silnik 1.8 ABS). Też mam gaz załozony, zrobiłem tak już około 40000 km i nie mam żadnych problemów ani z sondą Lambda ani z gazem tak że nic się nie bój.
Mk3 GTI 16V ABF
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie no bez przesady. Duży fiat? Odgłos jest głośniejszy i trochę metaliczny (jeśli w obudowę od katalizatora nie wspawa się rury). Wewnątrz samochodu różnicy w ogóle nie słychać. Jedynie jak są otwarte okna. Innymi słowy jest głośniej ale niewiele a odgłos nie ma nic wspólnego z fiatem - ani dużym ani małym. Ja nie narzekam.
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)