masz zmienna geometrie tak jak wszystrkie ALH - dalej po poście kadett1.3 jest to napisanelupo4801 pisze:a ja mam ALH i zmienną geometrię, jak z tym jest. Czy nie mam oryginału albo ktoś zmieniał.
Co jest z tym ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
A ja się chyba żegnam ze swoim ALH. Szkoda, że nie zdążę zmienić mu wtrysków prawdopodobnie mielibyśmy pierwszy namacalny dowód, że to ich wina. Niestety muszę kupić autobus, dobre jedynie to że będzie ze stajni VW/Seat (Sharan/Alhambra)...
Masz ALH? czytaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=91763
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
ja nie narzekam, trochę go podkręcę tzn. wymiana wtrysków, turbulum, MAFa, icka, flansz, kolektora itp. (trzeba trochę poczytać i jest OK) nawet z ALH da się trochę wyciągnąć,Ja swojego pogoniłem i spokój .Wsiadłem w Borę 2003 1.9 130 KM 6 biegów. Pali tyle samo a przyspieszenie- można się zdziwić ,ja jestem w szoku.
- greg6.7
- Nowicjusz
Witam
Chyba znalazlem przyczyne dlaczego alh pala wiecej .
Ostatnio znajomy zmienial wtryski w swojej jetta wagon bo mial przejechane na nich 250tys mil i zachcialo mu sie wirusowac samochod. Tuner powiedzal mu ze wtryski po takim przebiegu nie rozpylaja juz dobrze i zanim wgra my program powinien je wymienic. Tak tez sie stalo. A ja dostalem jego stare wtryski do sprawdzenia. Od samego poczatku podejrzewalem ze za zwiekszone spalanie odpowiedzalne sa zjezdzone wtryski.Wiec wymienilem moje z przebiediem 119tys mil na te z 250 tys mil . Przejezdzilem 4 tygodnie ta sama trasa (nie oszczedna jazda jak zwykle ).
A ot moje wrazenia :
rozruch i praca silnika bez zmian , korekcje na kanale 13: nie przekraczaly 0,5 ale zuzycie paliwa :
26 mil z galona (9l/100km) moj beetelek nigdy nie zrobil mniej niz 35mil z galona (6.7l/100km). W tym czasie spalilem 2 zbiorniki paliwa . Po wymianie wtryskow na moje stare spalanie wrocilo do normy czyli 42mile z galona (5.6l/100km).
Tak wiec smiem przypuszczac ze za zwiekszone spalanie odpowiedzalne sa zarzniete wtryski.
pozdrawiam Greg
Ps ten znajomy musial wymienic rowniez pompe bo okazalo sie ze nie daje odpowiedniego. A po wymianie pompy , wtryskow i programie na 137KM jetta pali mu jakis 1l mniej na autostradzie.
Chyba znalazlem przyczyne dlaczego alh pala wiecej .
Ostatnio znajomy zmienial wtryski w swojej jetta wagon bo mial przejechane na nich 250tys mil i zachcialo mu sie wirusowac samochod. Tuner powiedzal mu ze wtryski po takim przebiegu nie rozpylaja juz dobrze i zanim wgra my program powinien je wymienic. Tak tez sie stalo. A ja dostalem jego stare wtryski do sprawdzenia. Od samego poczatku podejrzewalem ze za zwiekszone spalanie odpowiedzalne sa zjezdzone wtryski.Wiec wymienilem moje z przebiediem 119tys mil na te z 250 tys mil . Przejezdzilem 4 tygodnie ta sama trasa (nie oszczedna jazda jak zwykle ).
A ot moje wrazenia :
rozruch i praca silnika bez zmian , korekcje na kanale 13: nie przekraczaly 0,5 ale zuzycie paliwa :
26 mil z galona (9l/100km) moj beetelek nigdy nie zrobil mniej niz 35mil z galona (6.7l/100km). W tym czasie spalilem 2 zbiorniki paliwa . Po wymianie wtryskow na moje stare spalanie wrocilo do normy czyli 42mile z galona (5.6l/100km).
Tak wiec smiem przypuszczac ze za zwiekszone spalanie odpowiedzalne sa zarzniete wtryski.
pozdrawiam Greg
Ps ten znajomy musial wymienic rowniez pompe bo okazalo sie ze nie daje odpowiedniego. A po wymianie pompy , wtryskow i programie na 137KM jetta pali mu jakis 1l mniej na autostradzie.
- niebieski91
- SHARIKOWIEC
- Kontakt:
no i moje przypiszczenia też doszły do takiego końca tym bardziej że wszyscy którzy tu pisali coś robili przty swoich maszynach - oprócz wymiany wtrysków -greg6.7 pisze:Tak wiec smiem przypuszczac ze za zwiekszone spalanie odpowiedzalne sa zarzniete wtryski.
Więc najprawdpodobniej to może być jedyne lekarstwo
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt: