Rejestracja auta z Francji
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
Rejestracja auta z Francji
witam.
kupiłem furkę od gościa który ściagnął auto z francji. otrzymałem przekreśloną kartę grisse oraz umowę kupna-sprzedaży. z tym, że umowa została tak jakby podpisana między mną a właścicielem, który sprzedał to auto we francji. czy nie będzie w związku z tym problemów?
dzwoniłem do mojego wydziału komunikacji i powiedziano mi, że jeśli będą wszystkie potrzebne dokumenty to będzie ok.
kupiłem furkę od gościa który ściagnął auto z francji. otrzymałem przekreśloną kartę grisse oraz umowę kupna-sprzedaży. z tym, że umowa została tak jakby podpisana między mną a właścicielem, który sprzedał to auto we francji. czy nie będzie w związku z tym problemów?
dzwoniłem do mojego wydziału komunikacji i powiedziano mi, że jeśli będą wszystkie potrzebne dokumenty to będzie ok.
Ostatnio zmieniony pn kwie 14, 2008 13:19 przez cashtetzky, łącznie zmieniany 1 raz.
- giecu
- Mały gagatek
- Kontakt:
z umowa na pewno nie bedzie problemu, po prostu ty go kupiles we Francji i tyle.musisz ja dac do tlumaczenia razem z papierami z Francji i nastepnie do celnego po zaplaceniu akcyzy, przegladzie i spozadzeniu odpowiednich dokumentow.
[img]http://img401.imageshack.us/img401/6103/giecu.jpg[/img]
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47934
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=47934
Najpierw przegląd tech. 169zł, tłumaczenie dow.rej.i umowy ok. 100zł,akcyza w UC od wartości samochodu na umowie plus 17zł za wydanie zaświadczenia o zapłacie akcyzy,Urząd Skarbowy zwolnienie z VAT 160zł i dopiero z tymi wszystkimi zaświadczeniami i papierami w orginale udajesz się do WK a tam dalsze opłaty największa 500zł recykling.Później blachy no i min.OC i w drogę. Powodzenia.
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
stary też chciałbym jak Ty.jug3 pisze:U mnie skarbówka przytrzymała mnie 2dni (VAT-25).Wydział Komunikacji nadano mi numery od ręki ale na odbiór tablic czekałem tydzień. Może u ciebie będzie mniejszy tłok.
u mnie auto nie przeszło diagnostyki, zła zbieżność tylniego koła -> w najgorszym wypadku zmiana belki zawieszenia
porada dla przyszłych kupujących od francuza: OGLąDAJCIE UWAżNIE AUTO, auta nie mają prowadzonych ksiązek serwisowych, VIN też nic nie pomoże.
Większości samochody sprowadzone z Włoch czy z Francji są w nie najlepszym stanie lakierniczym.Liczne przetarcia czy rysy na nadwoziu to standard jak i brak książek serwisowych.Na przeglądzie sprawdzali geometrie podwozia to ciekawe? Ale bez paniki wymiana nawet belki nie powinna cię zrujnować finansowo (części w brud).Chyba ,że każda zł zbliża cię do max giełda w Polsce wtedy pozostaje niesmak kupionego samochodu zagranicą.
- cashtetzky
- semper fidelis
- Kontakt:
co mnie gryzie?
to jak jadę autem, którym wracałem elegansio zaraz po transakcji, tym że teraz po diagnostyce okazuje się że to co włoże w generalny remont ten cały hajs to mógłbym kupić chyba auto z tego rocznika('99) w skórze, esp itd. to mnie gryzie. obecnie stan lekkiej zwieszki i ograniczona przyjemonośc z jazdy. heh może lekkie zboczenie, bo jestem perfekcjonalistą
to jak jadę autem, którym wracałem elegansio zaraz po transakcji, tym że teraz po diagnostyce okazuje się że to co włoże w generalny remont ten cały hajs to mógłbym kupić chyba auto z tego rocznika('99) w skórze, esp itd. to mnie gryzie. obecnie stan lekkiej zwieszki i ograniczona przyjemonośc z jazdy. heh może lekkie zboczenie, bo jestem perfekcjonalistą
Ostatnio zmieniony pt kwie 18, 2008 23:34 przez cashtetzky, łącznie zmieniany 1 raz.