Termostat i temperatura
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Termostat i temperatura
Po 7km spokojnej jazdy mam u siebie w ADY (2.0, 115KM) temperature 70 stopni. Chyba sie dlugo grzeje...
Po ilu km u was sie nagrzewa do tych 90 stopni?
Po ilu km u was sie nagrzewa do tych 90 stopni?
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Duzo zalezy od temperatury na zewnatrz i od tego jak sie jedzie...ale powiem tak: ja mam diesla ktory teoretycznie sie szybciej grzeje niz benzyna i jak jest temperatura okolo 20 stopni to wcale nie jestem pewien czy mi sie zagrzeje na 7km...Jezeli sie jednak zagrzewa pozniej do 90 i tak trzyma to ja bym sie tym nie przejmowal...w koncu 7km to zaledwie kilka minut
-
- Forum Master
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Po pierwsze: jezeli masz jakisz dobry termometr elektroniczny(w miernikach takie są)to nie trzeba zmieniac czujnika tylko jak bedziesz mial te 70* to włoż go do zbiorniczka wyrównawczego i juz bedziesz czy dobrze ci wskaznik pokazuje czy nie
Jak ci jednak dobrze pokazuje temperature to znaczy ze termostat ci sie nie zamyka do konca i dlatego starsznie dlugo ci sie nagrzewa(zmien termostat)
A tak po zatym to kiedy kupilem mojego golfa to tez pokazywalo mi ciagle 70* i okazlo sie ze to wlasnie czujnik temp do wymiany.WIEC NAJPIERW SPRAWDZ TĄ TEPMERATURE tak jak ci mowie(wtedy zaplacisz za to 0zł)albo kup nowy czujnik...
Jak ci jednak dobrze pokazuje temperature to znaczy ze termostat ci sie nie zamyka do konca i dlatego starsznie dlugo ci sie nagrzewa(zmien termostat)
A tak po zatym to kiedy kupilem mojego golfa to tez pokazywalo mi ciagle 70* i okazlo sie ze to wlasnie czujnik temp do wymiany.WIEC NAJPIERW SPRAWDZ TĄ TEPMERATURE tak jak ci mowie(wtedy zaplacisz za to 0zł)albo kup nowy czujnik...
- MichalMys1
- Mały gagatek