Ile kto wyciągnął z silnika AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pioczel, to masz chyba K03, ale pewnien nie jestem, bo ja mam k14 i nie mam cięgna tylko zbudowana gruszke i mialem na nim 1,4bar i jeszcze na maxa nie bylo skrecone, poszukaj na poczatku tematu tam byly fotki itp..
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
wiec tak, wsadzilme pina jakis rok temu i okazalo sie ze faktycznie lepiej chodzi, ale tak od pazdziernika zauwazylem ze wydostaje sie z rury jasny dym przy odpalaniu, pomyslalem para, ale zauwazylem ze jak wciskam ostro na 1 i 2 to zostawiam za soba jasny dym i dziwny metaliczny dziek. Jadnak oleju nic nie ubywa, plyn w normie, jezdzilem tak az do teraz bo zaczelo mnie to denerwowac strasznie. Okazalo sie ze po probie przestawienia pina w pompie u gory mam troche paliwa (pompa przejchal od nowego jakies 50 tys) i poechalem do mechanika powiedzial mi odrazu po zobaczeniu dymku ze to kat i zle przeplanie
a teraz sedno sprawy, mam wskaznik (dzieki To_mas), pin w pompie na najmniejszej opcji, turbinka T2 (z papierow wynika ze przelatane okolo 50 tys), popuje ladnie 0,6-0,7 bara
w tygodzniu jade do mechanika ktory ustawi mi kat i teraz takie pytanie, co zrobic w kolejnosci:
1. najpierw podkrecic turbo a pozniej do tego ustawiac pompe
2. najpierw dawka a pozniej turbo
nie chce za bardzo zylowac silnika i chce osiagnac wynik jakies 90-100 konikow
co o tym myslicie?
a teraz sedno sprawy, mam wskaznik (dzieki To_mas), pin w pompie na najmniejszej opcji, turbinka T2 (z papierow wynika ze przelatane okolo 50 tys), popuje ladnie 0,6-0,7 bara
w tygodzniu jade do mechanika ktory ustawi mi kat i teraz takie pytanie, co zrobic w kolejnosci:
1. najpierw podkrecic turbo a pozniej do tego ustawiac pompe
2. najpierw dawka a pozniej turbo
nie chce za bardzo zylowac silnika i chce osiagnac wynik jakies 90-100 konikow
co o tym myslicie?
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV TDI
- Silnik: ARL
A z tym kątem to czemu tak?souler pisze:jednoczesnie wszystko
potem kat wtrysku na podniesionej dawce delikatnie do przodu w stosunku do fabryki
A to i ja zapytam: a dla KKK K03 jakie ciśnienie max do jazdy na codzień? Ja jeżdzę na 1Bar.
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 23:56 przez Michnik, łącznie zmieniany 1 raz.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
panowie przestancie z tym bezpiecznym cisnieniem. nie ma takiego czegos, bo to zalezy jakie kryteria sie przyjmuje do tego okreslenia. jesli chodzi wam o wytrzymalosc uszczelki pod glowe to danych brak, aczkolwiek 2+ bary spokojnie. wytrzymalosc turbiny? 1 bar to w sam raz do wygodnej jazdy. takie cisnienie do taczek ogrodowych nie zaszkodzi, ale i boeinga z TD nie zrobi. moj t2 dmuchal 1.6 i ciagle dziala. nie zauwazylem, zeby olej puszczal.
mowi sie, ze k03 tak 1.1, t2 1.3, a i tak zycie zweryfikuje wszystko. pamietajcie, ze te auta maja swoje lata i suszarki tez juz niejedna fryzure wysuszyly
mowi sie, ze k03 tak 1.1, t2 1.3, a i tak zycie zweryfikuje wszystko. pamietajcie, ze te auta maja swoje lata i suszarki tez juz niejedna fryzure wysuszyly
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
souler, masz metalową uszczelke pod głowicą? bo ja juz miałem zwykła i płyn mi poszedł na zewnątrz głowicy 2-gi raz, teraz czeka na metalową uszczelke
i jeszcze sprzęgło padło- ale juz swoje lata miało, to miało prawo..
a jezdziłem na 1,4 bar a turbo K14
i jeszcze sprzęgło padło- ale juz swoje lata miało, to miało prawo..
a jezdziłem na 1,4 bar a turbo K14
topbrakes.pl
witam. ja swojego aaz też trroszku podkręciłem, zwiększyłem dawke, boost pi wpadł niechcący pod szlifierke i mbc . spoko nawet chodzi ale nie wiem czy turbina mi sie nie kończy...mam garretta t2 i pompuje max 1.1 bara a mbc do końca skręcałem i nie chce więcej:/ czy to znaczy że turbina juz powoli sie kończy?
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kuba; Ja mam K14 i jezdzilem na 1,4 bar a sruby do regulacji zostalo jeszcze ok 5mm
a teraz mam metalowa uszczelke tylko musze troche czasu dorwac to bedziem dalej modzić
slyszalem ze tak wysilne turbo dlugo nie pożyje
No i mam pytanie, cieknie paliwo z śruby zaznaczonej na foto, z pompy wtryskowej, zeby odkręcić nakrętke musialem troche odkrecic pompe [bez zdejmowania rozrządu, przesunołem ją tylko od jej mocowania, wymieniłem podkładke ale dalej to samo, na fotkach vwdiesel.net widziałem na tej śrubie w pompie jakieś oringi, da rede to wymienić bez rokręcania pompy??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/958 ... 2b1ee.html
a teraz mam metalowa uszczelke tylko musze troche czasu dorwac to bedziem dalej modzić
slyszalem ze tak wysilne turbo dlugo nie pożyje
No i mam pytanie, cieknie paliwo z śruby zaznaczonej na foto, z pompy wtryskowej, zeby odkręcić nakrętke musialem troche odkrecic pompe [bez zdejmowania rozrządu, przesunołem ją tylko od jej mocowania, wymieniłem podkładke ale dalej to samo, na fotkach vwdiesel.net widziałem na tej śrubie w pompie jakieś oringi, da rede to wymienić bez rokręcania pompy??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/958 ... 2b1ee.html
Ostatnio zmieniony sob kwie 26, 2008 23:29 przez andrew.zbyrko, łącznie zmieniany 1 raz.