Problem z podłączeniem się do komputera.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z podłączeniem się do komputera.
Mam mk3 1.8 AAM 75KM rocznik 1992, po zimie zauważyłem zwiększenie średniego spalania o ok 1-2litry. Auto stało się też troszkę bardziej mułowate. Chcieliśmy z kolegą podłączyć sie pod komputer żeby sprawdzić czy wywala jakieś błędy. Pojawił się problem ponieważ program VAG-COM którego używaliśmy nie wykrywał mojego auta. Kolega ma mk3 1,8 ABS rocznik 1994 i jego auto wykrywa bez problemu. Nie wiem gdzie szukać problemu. Może ktoś mnie jakoś naprowadzi. Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 18:23 przez kuules, łącznie zmieniany 2 razy.
Podłączaliśmy 4 kabelki i nadal nic. Może w czym innym tkwi problem.agrala pisze:94 wyymaga 1 lini diagnostycznej czyli L
a ponizej 94 sa wymagane 2 linie czyli K i L
Mowiac prosciej w twoim autku przy kostkach sa 4 przewodu a u niego 3 i dlatego nie idzie sie polaczyc
musialbys dorwac VAGa KL lub KKL
Udało się dziś podłączyć auto u innego znajomego.
Program pokazał jedynie problem z czujnikiem Halla G40.
Myślicie że to może mieć wpływ na zwiększone spalanie ? Wg mnie i znajomego mechanika raczej nie.
Co może być zatem powodem zwiększenonego spalania. Czy wycięcie katalizatora bo pewnie jest zamulony coś da ?
Program pokazał jedynie problem z czujnikiem Halla G40.
Myślicie że to może mieć wpływ na zwiększone spalanie ? Wg mnie i znajomego mechanika raczej nie.
Co może być zatem powodem zwiększenonego spalania. Czy wycięcie katalizatora bo pewnie jest zamulony coś da ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
to zalezy czy jest problem z hallem. Jeśli podłączaliście bez uruchomionego silnika to błąd będzie i jest normą, czyli to nie błąd. Jeśli na uruchomionym to być może hall gubi sygnały i wtedy mulenie mogłoby byc, ale takich usterek się raczej nie spotyka, zwykle hall w pewnej chwili przestaje działać i auto nie pali na amen, albo zacznie działać ponownie po ostygnięciu. Co do kata: wprawny tłumikarz popatrzy pod światło i będzie wiedział czy jest zatkany czy nie, trzeba go tylko wyjąć.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Po odpaleniu problem z hallem znika, wiec to nie to. Pozostaje mi wycieczka do tłumikarzaPaweł Marek pisze:to zalezy czy jest problem z hallem. Jeśli podłączaliście bez uruchomionego silnika to błąd będzie i jest normą, czyli to nie błąd. Jeśli na uruchomionym to być może hall gubi sygnały i wtedy mulenie mogłoby byc, ale takich usterek się raczej nie spotyka, zwykle hall w pewnej chwili przestaje działać i auto nie pali na amen, albo zacznie działać ponownie po ostygnięciu. Co do kata: wprawny tłumikarz popatrzy pod światło i będzie wiedział czy jest zatkany czy nie, trzeba go tylko wyjąć.