Telepie kierownica przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Telepie kierownica przy hamowaniu
No przekopałem forum, żeby nie było.
Ale mam chyba deko odosobniony przypadek. Przy hamowaniu i samoistnym wyhamowywaniu mam trzęsienie kierownica jak zbliżam sie do prędkości poniżej 60km/h
ciekawe jest ze jak hamuje silnikiem prawie nie odczuwalne.
Przód mam zrobiony... wszystkie gumy... zbieżność
Ale mam chyba deko odosobniony przypadek. Przy hamowaniu i samoistnym wyhamowywaniu mam trzęsienie kierownica jak zbliżam sie do prędkości poniżej 60km/h
ciekawe jest ze jak hamuje silnikiem prawie nie odczuwalne.
Przód mam zrobiony... wszystkie gumy... zbieżność
Ostatnio zmieniony czw maja 01, 2008 17:33 przez mattai, łącznie zmieniany 2 razy.
- dr.pajchiwo
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie jest to samo co u matti-ego. kolega mi mowil,ze tarcze sa do wymiany(od strony kierowcy).
Ostatnio zmieniony ndz kwie 27, 2008 21:50 przez dr.pajchiwo, łącznie zmieniany 1 raz.
VOLKSWAGEN TEAM LODZ
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Lbo jajko na tarczy albo zle wyważone felgi lubjedna zbita , może odważnik odpadł jedz do wulkanizatora najpierw , pożyczyłęm nie dawno starego golfa ojcu , jak wrocił z trasy miałęm to samo , przyznał się że na coś wpadł w Włocławku i zbił mi felge
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
witam,taki objaw to bicie tarcz hamulcowych, przetoczenie jak sie jeszcze da,albo nowe tarcze i po problemie '
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
- dr.pajchiwo
- Mały gagatek
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
Tarcz się nie toczy chcesz ryzykować na bezpieczenstwie, kolega toczył i mówił że było jeszcze gożej komplet tarcz kosztuje 120 zl
- grandi
- Lord GTI
micky pisze:oczywiscie ze sie toczy
Czy mechanicy robią takie rzeczy? a dlaczego Nie?
- grandi
- Lord GTI
Jeżeli tarcza jedna będzie bardziej zciachana i dasz do toczenia może jeszcze bardziej ściągać przy hamowaniu
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
grandilodz, ja toczylem juz pare kompletow tarcz
mechanik woli zmienic bo to dla niego zarobek a przetoczenie to zarobek tokarza
tarcza ma trzymac minimalny wymiar, a nie zbiera sie przeciez polowy tarczy
jesli po toczeniu nie bedzie trzymala juz nawet minimum to tylko i wylacznie wymiana
ale mi nie powiesz ze jesli mialem zalozone nowki sztuki, gdzies przygrzalem i wjechalem w kaluze, i po tym mi zaczelo bic to mam zmienic na nowe
dalem do przetoczenia i okazalo sie ze prawa (od strony chodnika i kaluz) miala bicie, obie zostaly rowno zebrane, i jak reka odjal - koszt 60 zl za obie - Warszawa
i oczywiscie robiac toczenie toczymy obie bo to jest tak jak z amorkami, robi sie parami
mechanik woli zmienic bo to dla niego zarobek a przetoczenie to zarobek tokarza
tarcza ma trzymac minimalny wymiar, a nie zbiera sie przeciez polowy tarczy
jesli po toczeniu nie bedzie trzymala juz nawet minimum to tylko i wylacznie wymiana
ale mi nie powiesz ze jesli mialem zalozone nowki sztuki, gdzies przygrzalem i wjechalem w kaluze, i po tym mi zaczelo bic to mam zmienic na nowe
dalem do przetoczenia i okazalo sie ze prawa (od strony chodnika i kaluz) miala bicie, obie zostaly rowno zebrane, i jak reka odjal - koszt 60 zl za obie - Warszawa
i oczywiscie robiac toczenie toczymy obie bo to jest tak jak z amorkami, robi sie parami
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG