Kolo pasowe po wymianie znow sie giba
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie tez się gibało po wymianie i juz to mam zrobione. Bardzo prosta sprawa. Tylko nusisz miec bystrego mechanika z odpowiednim sprzetem. Musi miec taki mikrometr zegarowy z uchwytem magnesowym. Jak to ma tu bedzie wiedział jak to zrobic.
Poprostu przykłada to od czoła koła i widzi gdzie koło ma najwyzszy punkt a gdzie najnizszy i pod te najnizsze luzując sruby podkłada cieniutkie blaszki az do wyrownania bicia.
Poprostu przykłada to od czoła koła i widzi gdzie koło ma najwyzszy punkt a gdzie najnizszy i pod te najnizsze luzując sruby podkłada cieniutkie blaszki az do wyrownania bicia.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
slodki01, chiciazby dlatego ze sie tym troche interesowalem i wiem o takiej mozliwosci
[ Dodano: Pon Kwi 28, 2008 8:26 am ]
EasyRider, mam nadzieje ze u dobrego speca i dales Sandrze namiar
[ Dodano: Pon Kwi 28, 2008 8:26 am ]
EasyRider, mam nadzieje ze u dobrego speca i dales Sandrze namiar
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Podkładaniem blaszek wyrównasz koło pasowe ale zębatka paska rozrządu dalej ma bicie przez co pasek dostaje po du***.Hanysek83 pisze:U mnie tez się gibało po wymianie i juz to mam zrobione. Bardzo prosta sprawa. Tylko nusisz miec bystrego mechanika z odpowiednim sprzetem. Musi miec taki mikrometr zegarowy z uchwytem magnesowym. Jak to ma tu bedzie wiedział jak to zrobic.
Szlif czoła wału bez wyjmowania jak najbardziej możliwy ale nie dla ''prawdziwego fachowca''.
Taki to Ci powie ze niema innej możliwości(sam to przerabiałem).
-
- Gadatliwa bestia
EasyRider, DZięki za namiary na antosia . Czoło zeszlifowane wszystko złozone do kupy i autko śmiga jak głupie
[ Dodano: 29 Kwi 2008 18:24 ]
Adamm, Łukasz miał u niego praktyki jak chodził do średniej i zna go. Jest on jednym z lepszych w Inowrocławiu .Wszystko już chodzi choć nie powiem delikatnie giba się na boki ale tak jak pisałeś mi że troche może więc myślę że autko już jest ok.
Czas pokaże. jak znów zacznie wariować to przyspawać i do żyda
[ Dodano: 29 Kwi 2008 18:24 ]
Adamm, Łukasz miał u niego praktyki jak chodził do średniej i zna go. Jest on jednym z lepszych w Inowrocławiu .Wszystko już chodzi choć nie powiem delikatnie giba się na boki ale tak jak pisałeś mi że troche może więc myślę że autko już jest ok.
Czas pokaże. jak znów zacznie wariować to przyspawać i do żyda