[MK3 TD TDI] GAŚNIE, PROBLEM Z ODPALENIEM, ITP..
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
No i powiem wam tak, że po wymianie 109-tki, autko nie gaśnie jak narazie. Tylko zauważyłem, że dziś nie mogłem odpalić gofera. Po przekreceniu kluczyka silnik kreci lecz nie zaskakuje, a żadna kontrolka nie świeci na desce.
Więc może to być problem ze stacyjką? I czy przez nią przepalony został przekaźnik 109? Jak zdiagnozować wade stacyjki?
Więc może to być problem ze stacyjką? I czy przez nią przepalony został przekaźnik 109? Jak zdiagnozować wade stacyjki?
Notlauf ---> Mnie już Boguś nie lej...
takfireman998 pisze:Więc może to być problem ze stacyjką?
raczej niefireman998 pisze:I czy przez nią przepalony został przekaźnik 109?
jak auto zapali to poruszaj kluczykiem w stacyjce ( nie kręć nim tylko ruszaj)fireman998 pisze:Jak zdiagnozować wade stacyjki?
[ Dodano: Sro Kwi 23, 2008 14:13 ]
kostka stacyjki to koszt około 30-40 zł
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
No i wałek....
Kostki nie wymieniałem ale zjełem obudowe stacyjki i ruszałem kluczykiem i cała kostką i nic... wszystko jest oki niby....
Żeby nie to ze jak jade to dalej mi gaśnie ;/ Zauważyłem ze też może mieć to związek z kierunkami lub wstecznym, bo jak wrzucam lewy kierunek lub wsteczny to silnik zatrzymał się... 3 razy tak miałem....
Kostki nie wymieniałem ale zjełem obudowe stacyjki i ruszałem kluczykiem i cała kostką i nic... wszystko jest oki niby....
Żeby nie to ze jak jade to dalej mi gaśnie ;/ Zauważyłem ze też może mieć to związek z kierunkami lub wstecznym, bo jak wrzucam lewy kierunek lub wsteczny to silnik zatrzymał się... 3 razy tak miałem....
to masz może jakieś szopki z instalacją elektryczną ...fireman998 pisze:No i wałek....
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
wiesz jak jest ... mogły gryzonie nadgryźć kiedyś i wzruszyła się w końcu tak , że jest problem ..fireman998 pisze:tylko nigdy nic z nią nie robiłem wiec chyba ta szopka z sama siebie albo z biegu lat....
szczerze wątpie ale moe wywali jakiś bład .... wyjmij jeszcze n109 i przeczyśc gofireman998 pisze:Czy vag coś pomoże?
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
mówię o elektrozaworze n109 znajdującym się na pompie wtryskowej ... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... =odpaleniufireman998 pisze:109-tke mam nową
[ Dodano: Wto Kwi 29, 2008 14:27 ]
Nie masz odcięcia na niego ( ukryty włącznik )
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
damcio151 pisze:mówię o elektrozaworze n109 znajdującym się na pompie wtryskowej
ukrytego wyłącznika nie mam. Mam immo tyle, że nie wiem czy to jest fabryczny gdyż mam taki mały cypelek który trza włożyć w dziurke która jest po lewej stronie włącznika ogrzewania tylnej szyby...damcio151 pisze:Nie masz odcięcia na niego ( ukryty włącznik )
- fireman998
- Mały gagatek
- Kontakt:
Więc musze jeszcze tego gada zdiagnozować.... Jutro biore się za czyszczenie 109... A jak immo sprawdzić czy wszycho z nim oki? I czy taka dioda przy cypelku od otwierania drzwi kierowcy oznacza fabryczny allarm? Dodam, że jak mi sie włączy to nie wyje syrenka tylko klakson
nie mam schematu .... elektryk musiałby zmostkować i wyszłoby czy dalej gaśniefireman998 pisze:A jak immo sprawdzić czy wszycho z nim oki?
tak to jest fabryczny alarmfireman998 pisze:I czy taka dioda przy cypelku od otwierania drzwi kierowcy oznacza fabryczny allarm? Dodam, że jak mi sie włączy to nie wyje syrenka tylko klakson