Golf mkIV cabrio by djbro
Moderator: G0 Karcio
- paolo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no ten Mk4 cabrio to jest Mk3 po liftingu.asmo pisze:chodzi o to że to nie jest mk4 tylko mk3/mk4
Ale ja dalej nie wiem o co Ci chodzi
Mk4 cabrio rozni sie pasem przednim, zderzakami, kierownica, struktura deski rozdzielczej oraz wszelkich plastikow (taka jak w mk4) i pewnie jeszcze jakimis drobiazgami.
Wszystko wyjasnione na temat Mk3/Mk4 i o co HALO
Z tym co sensownie policzyc, to chodzilo o wydech. Z lampami chodzilo o to, ze z tylu zalozone beda bialo czerowne clary fk, a z przodu reflektory a'la golf V do golfa czworki helli. Czywiscie tylne sa takie jak w mk3. A tak nawiasem to mk4 cabrio od mk4 i mk3 rozni sie:
-maska
-blotnikami
-pasem przednim
-zderzakami
-atrapa
-zakonczeniami podluznic
-kierownica
-struktura deski rozdzielczej i wszystkich plastikow (chyba ze jest skorzana tapicerka to jest normalnie)
-podswietleniem (niebieski kolor)
-wlacznik do swiatel awaryjnych jest obok tego do ogrzewania szyby np.
- inaczej jest montowana szyba w dachu
- jest elektryczny centralny zamek
- wlew otwierany z przycisku i tylna klapa rowniez
chyba to by bylo na tyle (pewnie cos jeszcze ominalem).
-maska
-blotnikami
-pasem przednim
-zderzakami
-atrapa
-zakonczeniami podluznic
-kierownica
-struktura deski rozdzielczej i wszystkich plastikow (chyba ze jest skorzana tapicerka to jest normalnie)
-podswietleniem (niebieski kolor)
-wlacznik do swiatel awaryjnych jest obok tego do ogrzewania szyby np.
- inaczej jest montowana szyba w dachu
- jest elektryczny centralny zamek
- wlew otwierany z przycisku i tylna klapa rowniez
chyba to by bylo na tyle (pewnie cos jeszcze ominalem).
Jak z tata od dzisiejszego wieczoru przysiadziemy, to skonczymy na poniedzialek rano . A tak serio ta za jakies 1,5 miesiaca. Sam wlew jest na przycisk, pomylilo mi sie, bo to u mnie bedzie tez klapa na przycisk .
[ Dodano: Pią Wrz 30, 2005 18:20 ]
No oczywiscie, ze o czyms zapomnialem ze lusterka sa inne
[ Dodano: Pią Wrz 30, 2005 18:20 ]
No oczywiscie, ze o czyms zapomnialem ze lusterka sa inne
Bo to sa estroile, takie jak byly seryjnie zakladane w golfie 2 fire&ice. U mnie ta czesc, co seryjnie jest szara bedzie w kolorze nadwozia, chyba bedzie dobrze, a jak nie to lakiernik pomaluje na czarny akryl lub srebrno. A i paski w tylnych lampach (te z czarnego chropowatego plastiku)tez beda pomalowane na czarno. I chyba rozbiore te przednie lampy i srodki beda pomalowane na czarny mat lub tez pod kolor auta. Nad tym sie jeszcze zastanowie, a to zdjecie lamp (zamieszczam, bo nie wiem czy widzieli (i jak fajne ) :
Paski w tylnych lampach pomalowane na kolor (mala rzecz, a cieszy ). Zakupilem sobie nagrzewnice do wersji z klimatyzacja, wszystkie kostki, sterownik i przelaczniki, a takze manetke do wycieraczek w wersji z mfa. Chcialem zalozyc zegary od golfa mk4. Jak jest sterowane mfa w golfie 4? Czy sterowanie jest w liczniku? Bo jesli tak jest to pozostaje mi tylko przerobic licznik od golfa mk3 poprzez wstawienie do niego tarcz zegarow, wskazowek i podswietlenia od licznika z golfa mk4. Chyba tak bedzie nawet ladniej, bo bedzie wszystko pasowalo z zewnatrz. Czy ktos ma rozebrany licznik od mk3 i moglby mi powiedziec jaka jest srednica zegarow, bo licznik od golfa mk4 to mam. Chce kupic licznik do golfa 3 z mfa z czarnymi tarczami. Moj licznik jest z modelu po 95 roku, wiec taki chce kupic. Jakby ktos cos mial, to prosze na priva.
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 21:37 ]
Porcja nowych fotek:
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 21:39 ]
Porcja nowych fotek (Kupie licznik od golfa mk3 z czarnymi tarczami z mfa po 95 roku i plastik ze zdjecia nr 2):
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 21:40 ]
Kupie licznik od golfa mk3 z czarnymi tarczami z mfa po 95 roku i plastik ze zdjecia nr 2.
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 21:37 ]
Porcja nowych fotek:
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 21:39 ]
Porcja nowych fotek (Kupie licznik od golfa mk3 z czarnymi tarczami z mfa po 95 roku i plastik ze zdjecia nr 2):
[ Dodano: Pon Paź 03, 2005 21:40 ]
Kupie licznik od golfa mk3 z czarnymi tarczami z mfa po 95 roku i plastik ze zdjecia nr 2.