Zmiana przebiegu licznika - jak?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Zmiana przebiegu licznika - jak?
Cześć
Przymierzam się do zmiany licznika w swoim autku. Chcę wywalić orginalny na nowy - z cordoby -białe tarcze + MFA. Chciałbym jednak, aby nowy licznik miał dokładnie taki sam przebieg jaki jest obecnie na moim w autku. Samochod posiada książkę serwisowa z auktualnymi wpisami az do momentu zakupu przezemnie. Od tego momentu sam zapisuję wszelkie wymiany materiałów i naprawy. Dlatego chcialbym aby to wszystko nadal ładnie się zgadzało. Czy jes możliwe ustawienie przebiegu w nowym liczniku co do km i czy przypadkiem nie zginie przy tej operacji napis TOTAL? Na obecnym i nowym napis ten jest wyświetlany.
Przymierzam się do zmiany licznika w swoim autku. Chcę wywalić orginalny na nowy - z cordoby -białe tarcze + MFA. Chciałbym jednak, aby nowy licznik miał dokładnie taki sam przebieg jaki jest obecnie na moim w autku. Samochod posiada książkę serwisowa z auktualnymi wpisami az do momentu zakupu przezemnie. Od tego momentu sam zapisuję wszelkie wymiany materiałów i naprawy. Dlatego chcialbym aby to wszystko nadal ładnie się zgadzało. Czy jes możliwe ustawienie przebiegu w nowym liczniku co do km i czy przypadkiem nie zginie przy tej operacji napis TOTAL? Na obecnym i nowym napis ten jest wyświetlany.
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2008 18:47 przez GRIZLI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- Kontakt:
O tym, że cofają liczniki do sprzedaży samochodu to ja wiem. Interesuje mnie tylko, czy można to wykonać w domu, za pomoca VAGA..? W grę wchodzi także wymiana samej części elektronicznej-przekaładka ze starego do newego ale nigdy nie rozbierałem licznika w Mk3 i nie wiem, czy to jest mozliwe.
Ważne - nowy licznik ma przebieg sporo mniejszy od mojego, czy przestawianie działa takze w druga stronę? Nie chcę montować z mniejszym przebiegiem, nie zależy mi na błazenadzie, tworząc przebieg 90 tyś km w 12 letnim samochodzie.
Ważne - nowy licznik ma przebieg sporo mniejszy od mojego, czy przestawianie działa takze w druga stronę? Nie chcę montować z mniejszym przebiegiem, nie zależy mi na błazenadzie, tworząc przebieg 90 tyś km w 12 letnim samochodzie.
Octavia III -1.4 DSG ---[/i]
Re: Zmiana przebiegu licznika - jak?
Wiem tylko co pisza inni, vag nie można zrobić korekty w tych rocznikach bo nie ma dostępu do zegarów.GRIZLI pisze:Cześć
Mam podobny problem z moim passaciekiem B4
[ Dodano: 29 Kwi 2008 23:58 ]
Właśnie różne czytam odpowiedzi, mam vaga ale nie mam dostępu do zegarów.miś fazi pisze:da sie ustawić przebieg w jedną jak idrugą strone VAGiem , rozbieranie licznika to nie problem , największy jest ze zdejmowaniem wskazówek
Dzięki
- wolfzan
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Zmiana przebiegu licznika - jak?
Napis TOTAL znika po przejechaniu 300 000 km.GRIZLI pisze:Czy jes możliwe ustawienie przebiegu w nowym liczniku co do km i czy przypadkiem nie zginie przy tej operacji napis TOTAL?
a czy by zmienić przebiehg trzeba ywjąc licznik? oststnio wyminiałem w swoim i zauważyłem ze nikt wczesniej przede mną go nie wyjmował, czyli moge stwioerdzic ze mam oryginalny przebieg?
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
po tym że śrubki były nietknięte i obudowa była mocno zakurzona. mimo że odkeręcałem bardzo delikatnie i dobrym wkrętakiem (park tool) to i tak ślady nieznaczne na śrubkach zostawiłem.
a jak sie cofa taki wyjety juz licznik?
a jak sie cofa taki wyjety juz licznik?
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu