co to moze byc!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co to moze byc!
witajcie.mam takie pytanko.a mianowicie mam w tylnim kole luz.o i niewiem co to moze byc.chcialbym sie upewnic tak zeby mechanik mnie w balona niezrobil.dzieki
-
- Nowicjusz
łozysko sie dokręca z "czuciem"lukasz83_23 pisze:dociagnac lozysko
[ Dodano: 08-05-09, 21:03 ]
woyasvr6 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1100865
tutaj sobie poczytaj
...
misiek10111 pisze:to już nie warto - lepiej kipić noweCzapCzap pisze:Jak nie padniete to mozna wyregulowac.tak jak wyżej pisali łożysko jest luźne, no chyba że4 masz z tyłu tarcze hamulcowe i jest luźna cała piasta - ale to raczej nie mozliwe by sie obluzowaławoyasvr6 pisze:takze niewiem co to jest.
mam z tylu tarcze hamulcowe....i muwisz ze moze to byc piasta?
Mam problem praktycznie identyczny jak autor tematu ale... Moje łożysko zostało wymienione przed 2 miesiącami, sprawdzałem koło wówczas i nic się nie ruszało, teraz koło ma luz - nogą popchnę i czuje (też słysze) że się rusza. Czy to możliwe żeby się zużyło tak szybko. Czy mogły do tego doprowadzić mocno zużyte amory, (które zamierzam wymienić ale o tym pisałem w osobnym temacie).
Chciałem obejrzeć to łożysko ale mechanior (byłem w drodze i mi padło więc mechanior wymieniał to łożysko, na którym teraz śmigam) dał na oś jakąś dziwną nakrętkę (nie na klucz płaski jakby gwiazdka, ktoś się spotkał może?) i za nim zwykła zawleczka.
Chciałem obejrzeć to łożysko ale mechanior (byłem w drodze i mi padło więc mechanior wymieniał to łożysko, na którym teraz śmigam) dał na oś jakąś dziwną nakrętkę (nie na klucz płaski jakby gwiazdka, ktoś się spotkał może?) i za nim zwykła zawleczka.