Sprzeglo z Transportera?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzeglo z Transportera?
Mam takie pytanko.Kończy mi się sprzęgło w golfie 1,6 TD , a mam kompletne sprzęgło z VW TRANSPORTERA T3 TD 1,7.Pytanie czy będzie ono pasowało do mojego GOLFA?,Czy będę musiał zmienić również koło zamachowe?i czy koło zamachowe z TRANSPORTERA ma tyle samo zębów co z GOLFA no bo co z rozrusznikiem?
Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2008 09:31 przez adamsz75, łącznie zmieniany 1 raz.
1.6 byl napewno jak widzisz kolega napisla 1,7 czytaj!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2008 18:40 przez szopek87, łącznie zmieniany 1 raz.
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
Na to pytanie będzie w stanie odpowiedziec ktoś kto porównywał te koła. Katalog teka nie pozwala odpowiedziec na to pytanie a ja sie tym nie zajmowałem. Większa jest tarcza a przez to koło zamachowe ale czy średnica zewnętrzna jest taka sama i takie samo mocowanie na wał nie jestem w stanie odpowiedzieć.adamsz75 pisze:dzieki zaodpowiedzi,a jak przeloze z kolem zamachowym?a do tych co niewiedzą to silniki w VW TRANSPORTERACH T2,T3 sa o pojemności 1,7 (na bloku silnika jest to odlane)
Dzieki Wam wszystkim za podpowiedzi.Jak rozpołowie silnik to napisze czy pasowało.
[ Dodano: 22 Cze 2008 13:04 ]
Witam ponownie.Wczoraj miałem wolny dzień i wziąłem się za to nieszczęsne sprzęgło.Oczywiście to z TRANSPORTERA nie pasowało,a powodem ślizgania sie mojego sprzęgła w silniku JR.była za mała średnica tarczy sprzęgłowej.Po wymianie kompletu sprzęgła wszystko chodziło OK.przez 200 metrów i zerwałem przegób ,ale to już jest szczegól.
[ Dodano: 22 Cze 2008 13:04 ]
Witam ponownie.Wczoraj miałem wolny dzień i wziąłem się za to nieszczęsne sprzęgło.Oczywiście to z TRANSPORTERA nie pasowało,a powodem ślizgania sie mojego sprzęgła w silniku JR.była za mała średnica tarczy sprzęgłowej.Po wymianie kompletu sprzęgła wszystko chodziło OK.przez 200 metrów i zerwałem przegób ,ale to już jest szczegól.
Niebieski demon