Popychacze, do jakiego to silnika ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Popychacze, do jakiego to silnika ?

Post autor: guti » sob kwie 05, 2008 21:45

http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.

w tresci aukcji napisane jest tylko ze do roku 98 VW , Audi, nie wiem czy do 1,8 podejdzie, moze ktos rozszyfruje po tych cyferkach na naklejce ? dzieki za pomoc, cena jest bardzo zachecajaca bo tlyko 100 zł , czyli o ok. 60 zł mniej jakbym musiał kupowac na sztuki , no i ta firma, INA , podobno na pierwszy montaz szły wiec mogłoby to wypalic :) dzieki za pomoc.
Ostatnio zmieniony sob kwie 05, 2008 21:48 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
pczerniej
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: pczerniej » sob kwie 05, 2008 22:12

Tu masz spis do jakich aut pasują i możesz sobie sprawdzić cenę itp :

http://katalog.fota.pl/Katalog/(S(1a2xi ... 45vfd1dj55))/Artykul_fs00227.aspx

Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » sob kwie 05, 2008 22:20

pczerniej, dziekówa, , znalazlem
Opis FOTA: VW 1.0-1.4L 1.6-2.8D/TD 85- FORD 1.9TDI 95-

nie widze 1,8 wiec napalilem sie jak szczerbaty na suchary a tu lipka , poczekam jeszcze na inne wypowiedzi i zadecyduje , ale sadze ze to jednak nie bedzie pasowac, dzisiaj rozbierałem głowice 1,1 oraz 1,6 i popychacze roznia sie srednica, tak na oko ,bo nie mierzyłem.

[ Dodano: Sob Kwi 05, 2008 10:23 pm ]
pogrzebałem głebiej w stosowanych i wychodzi na to ze pasuje do mojego silnika

.8 i CAT (1987.08 - 1991.10); 1781 ccm - 90 KM/66 kW; Silnik: RP; GX

kurde sam juz nie wiem.

[ Dodano: Nie Kwi 06, 2008 4:25 pm ]
zaryzykowałem , mam nadzieje ze nie pozałuje, sprzedajacy powiedzial ze do RPka pasuja te popychacze wiec w razie czego mam podstawe zwrotu bo wszystko mam w mailach.
Temat mozna zamknac, dzieki za odpwiedzi.

Obrazek

Awatar użytkownika
korzeń
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korzeń » śr maja 14, 2008 00:32

guti, a co to wogole sa te popychacze?? bo jestem zielony w tym temacie a tez mam RPeka i chetnie dowiem sie wiecej :) jesli mozesz oczywiscie sie podzielic dodatkowymi info:) moze jakies pliczki na kompa :) pozdro

korzeń
[b]WIERZE ZE MASZYNY MAJA SERCA I DUSZE, LUBIE MYSLEC O NICH TAK JAK ZWYKLI LUDZIE O PSACH, MASZYNY NIE UMIEJA CZYTAC ANI PISAC, NIE ROZUMIEJA TEZ CO DO NICH MOWIMY, ROZUMIEJA TO CZEGO OD NICH WYMAGAMY[/b]

[img]http://images28.fotosik.pl/301/b03b31b161b20abemed.jpg[/img]

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr maja 14, 2008 00:35

korzeń, jasne ,to jest to co popycha zawór w głowicy :) jak chcesz rysunek to prosze czekac :)

[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 12:37 am ]
jak sa zuzyte te popychacze to przy odpaleniu cykaja , silniki VW maja t do siebie ze cykaja po odpaleniu, ale przez pare (nascie ) sekund a jak juz ciagle to jzu kwalifikuja sie do wymiany

[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 12:41 am ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... c7ac1.html rysunek z Etki

Obrazek

Awatar użytkownika
korzeń
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korzeń » śr maja 14, 2008 10:08

No sie sie zgadza, u mnie po odpaleniu chodzi przez pare sekund jak diselek :) a potem jest juz normalnie. dzieki serdeczne za info, moze kiedys bedzie kasa to sobie je wymienie,tzn nie sam a jakis mechanik bo ja nie potrafie :( pozdro

korzeń
[b]WIERZE ZE MASZYNY MAJA SERCA I DUSZE, LUBIE MYSLEC O NICH TAK JAK ZWYKLI LUDZIE O PSACH, MASZYNY NIE UMIEJA CZYTAC ANI PISAC, NIE ROZUMIEJA TEZ CO DO NICH MOWIMY, ROZUMIEJA TO CZEGO OD NICH WYMAGAMY[/b]

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr maja 14, 2008 11:19

korzeń, u mnie po odpaleniu cykał przez 10- 15 MINUT ! non stop, czasem mu sie udało odpalic bez cykania , ale pozniej w trakcie rozgrzewania zaczynał cykac i tak juz cykał i cykał 20 minut , albo lepiej , wiele to nie szkodzi silnikowie , oprocz bardzo bardzo drasrtcznych sytuacji , ale to jest wkurzajace strasznie. Niby taki szczegół , ale potrafi podniesc cisnienie.
Po załozeniu nawet nie ma prawa zacykac przy odpaleniu :) cisza jak makiem zasiał , inna kultura pracy silnika.

Obrazek

Awatar użytkownika
korzeń
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korzeń » śr maja 14, 2008 18:20

guti, mam jeszcze pytanka: czy twoj aparat wtryskowy w golfie tez sie poci? bo na moim jest spory osad jakby oleju i wiadomo piachu kurzu. Co moze byc tego przyczyna? jakies uszczelki? i jeszcze jedno pytanko :D przy skrecaniu slysze jakies stuki z przodu.nawet jak jade wolno. czy moze to byc ktorys z przegubow? zewnetrzny lewy napewno u mnie nie ma tej oslony gumowej, moze to on. po czym poznac zuzycie tych przegubow? moze to wewnetrzny slychac, sam nie wiem. a moze to tlumik drgań??

korzeń

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr maja 14, 2008 20:25

korzeń pisze:czy twoj aparat wtryskowy w golfie tez sie poci?
tez, winna jest uszczelka osłony wtrysku , no i oczywsicie odma która ja mam zamiar zaslepic przy wtrysku a na obudowe dekla zaworów załozyc jakis filterek na długim wezu i pod auto , bo przez nia tylko syf jest na silniku.

korzeń pisze:zewnetrzny lewy napewno u mnie nie ma tej oslony gumowej,
wypadałoby zeby miał :) nawet MUSI miec, syf poleciał na smar w przegubie i rozwalil przegubc. Piach dziala jak papier scierny !
Radziłbym Ci zdjac przegub, wyczyscic, wymyc, nasmarowac ponownie i załozyc osłone gumowa! Manżete tzw. rozwali Ci przegub jezeli tego jeszcze nie zrobilo.
Wewn przeguby halasuja przy jezdzie na wprost, zew przy skrecaniu , takie rytmiczne miarowe stuki wraz z predkoscia.

Obrazek

Awatar użytkownika
korzeń
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korzeń » śr maja 14, 2008 23:58

dzieki guti, za cenne info. Zastanawiam sie nad kupieniem nowego przegubu. Niewielkie pieniadze za zamiennik, jeszcze to przemysle bo moze warto dolozyc i kupic cos lepszego. Jednak najpierw na celowniku mam hamulec reczny ktorego nie mam wcale. A POLITI grasuje i szkoda zeby dowod zabrali. Zastanawiam sie czy jest sens regenerowac je bo mozna je rozlozyc a moze sie okazac ze nie bedzie czego juz skladac. Z drugiej strony wez znajdz i kup sprawne 100% od MKII. Chyba lepiej juz szukac od MKIII mlodszych rocznikiem. DZisiaj natomiast kupilem sobie podnosnik hydrauczliczny :D cale 55zl ale w garazu juz bedzie wygodniej golfa rozbierac :)

korzeń

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw maja 15, 2008 00:14

korzeń pisze:Zastanawiam sie nad kupieniem nowego przegubu
koszt 90 -100 zł
korzeń pisze:Zastanawiam sie czy jest sens regenerowac je bo mozna je rozlozyc a moze sie okazac ze nie bedzie czego juz skladac. Z drugiej strony wez znajdz i kup sprawne 100% od MKII. Chyba lepiej juz szukac od MKIII mlodszych rocznikiem.
ty przeprasza chcesz kupic uzywki ?
kupuj wszystko nowe! oszczeki , sprezynki , linki , jak chcesz miec pozadnie zrobione to sie nie oszczedza. kosztów nie pamietam , ale na tym sie nie oszczedza, w razie czego tym sie ratujesz zeby nie poleciec za mocno w pole.

Obrazek Obrazek

a propos lewarka :D cena 450 zł , wys podnoszenia 52 cm, rozdziewiczony na moim bolidzie :)

[ Dodano: Czw Maj 15, 2008 12:24 am ]
taki badziew i lekko przepłacony , ale potzebne było wyciagnac skrzynie , dwa ze mozan sobei dotknac i obejrzec dokladnie , 2 lata gwarancji no i w miare wysoko podnosi , a na taki który podnosi 80 cm to juz niestety nie stac bo kosztuje dwa razy tyle.

Obrazek

Awatar użytkownika
korzeń
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korzeń » czw maja 15, 2008 12:09

No uzywki ale zaciski nie przeguby :) mnie nie stac na taki lewarek,ten co kupilem powinien mi wystarczyc, szkrzyni nie mam zamiaru wyciagac:D poza tym w domu mam graze po warsztacie samochodowym wiec i kanal jest :)

korzeń

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » czw maja 15, 2008 12:12

korzeń pisze:No uzywki ale zaciski
aaaaaaaa bo ty masz tarcze przeciez z tyłu :) nie spojrzalem ze to GT :)

Obrazek

Awatar użytkownika
korzeń
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: korzeń » czw maja 15, 2008 20:36

guti pisze: aaaaaaaa bo ty masz tarcze przeciez z tyłu :) nie spojrzalem ze to GT :)
a to twoj nie z GT??

korzeń

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”