czy pompa paliwa ma być słyszalna?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
herflik95, widsiz teraz jak to jest jak ktos Ci mowi cos z czym sie nie zgadzasz, kazalem Ci sie schylac az bys wypatrzyl pompy której nie ma widzialem, ze nia ma, a z dieslem to nie chcialem juz przeginac bo by mnie wysmiali do reszty. Pozdrwo , sorka za zamieszanie masz jedna pompe w baku , a ja mam dwie i koniec.
JKMK20, to schladza olej zeby nie mial za wysokiej temperatuty , temperatura oleju to jest przy pracy takiej dobrze testujacej pedał gazu to jest kolo 100 stopni , 120 nawet czazsem, a płyn ma maxa 100 prawda ? bo inaczej wywali przez korek , jezeli go wichura nie schłodzi wiec chłodniejszy płyn schladza goracy olej , to samo jest w zime. byc moze jakos tam na poczatku sie olej podgrzeje , bo płyn robi sie szybciej ciepły niz olej , ale pozniej to juz znowu zamiana , olej goracy , płyn chlodniejszy:)
zawsze mozna sie czegos nauczyc, sluzymy pomoca nowej kolezance
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 1:32 pm ]
no moze wiecej ta temp płynu , bo jezeli jest ok dobry to okolo 115 jeszcze wytrzyma, a pozniej gejzer z korka i dym spod maski
JKMK20, to schladza olej zeby nie mial za wysokiej temperatuty , temperatura oleju to jest przy pracy takiej dobrze testujacej pedał gazu to jest kolo 100 stopni , 120 nawet czazsem, a płyn ma maxa 100 prawda ? bo inaczej wywali przez korek , jezeli go wichura nie schłodzi wiec chłodniejszy płyn schladza goracy olej , to samo jest w zime. byc moze jakos tam na poczatku sie olej podgrzeje , bo płyn robi sie szybciej ciepły niz olej , ale pozniej to juz znowu zamiana , olej goracy , płyn chlodniejszy:)
zawsze mozna sie czegos nauczyc, sluzymy pomoca nowej kolezance
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 1:32 pm ]
no moze wiecej ta temp płynu , bo jezeli jest ok dobry to okolo 115 jeszcze wytrzyma, a pozniej gejzer z korka i dym spod maski
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 13:31 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
guti, sorki że tak wtrące ale skoro zachaczyliśmy o temat wtrysku napisałes że w gxie jest coś takiego(chłodniczka oleju) wszyscy mechanicy wciskają mi że mam wtrysk mechaniczny, a w karcie mam wpisane że jest wtrysk elektroniczny digifant i jak ja moge to teraz sprawdzić?
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 13:46 przez JKMK20, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
JKMK20, jaki motor ?
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 1:47 pm ]
yy znaczy ty tez masz GX ?
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 1:54 pm ]
JKMK20, czy twój silnik wyglda tak ?
http://www.doppel-wobber.de/pix/m_pf.jpg
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 1:47 pm ]
yy znaczy ty tez masz GX ?
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 1:54 pm ]
JKMK20, czy twój silnik wyglda tak ?
http://www.doppel-wobber.de/pix/m_pf.jpg
Ostatnio zmieniony śr maja 14, 2008 14:20 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
GX może mieć taki lub taki, mechaniczny poznasz łatwo na pierwszy rzut oka po przewodach paliwowych idących od rozdzielacza paliwa koło filtra powietrza do silnikaJKMK20 pisze:wszyscy mechanicy wciskają mi że mam wtrysk mechaniczny, a w karcie mam wpisane że jest wtrysk elektroniczny digifant i jak ja moge to teraz sprawdzić?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
GX mial 90 chyba ze w synchro byl mocniejszy , bo jezeli masz 98 KM to mnie wychodzi na 1P
http://www.doppel-wobber.de/pix/m_1p0.jpg, no albo GX mocniejszy ?
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 2:42 pm ]
no i ten 1P jest na rasowym Digi , zreszta ten wyzej który wczesniej wrzycilem to tez jest Digi , masz jakas fotke silnika ? zaraz rozszyfrujemy co tam jest
http://www.doppel-wobber.de/pix/m_1p0.jpg, no albo GX mocniejszy ?
[ Dodano: Sro Maj 14, 2008 2:42 pm ]
no i ten 1P jest na rasowym Digi , zreszta ten wyzej który wczesniej wrzycilem to tez jest Digi , masz jakas fotke silnika ? zaraz rozszyfrujemy co tam jest