Wysokie obroty silnika i brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie obroty silnika i brak mocy
Witam. Mam taki problem: zauważyłem że jak jadę np na II, III i IV biegu to jak wcisnę pedał gazu szybko to sinik zaczyna wyć (bardzo szybko wchodzi na wysokie obroty) a nie ma przeniesienia mocy na napęd. Tak samo dzieje się na benzynie jak i na LPG. Tylko równomierne i powolne wciskanie "gazu" powoduje przyspieszenie
Myślałem że to wina sprzęgła ale dzisiaj sprawdziłem (tzn. odpaliłem silnik, włączyłem IV, zaciągnąłem ręczny, dodałem gazu, puściłem sprzęgło i silnik zgasł ) i jest vwg mnie ok.
Co może być przyczyna takiego zachowania?
Myślałem że to wina sprzęgła ale dzisiaj sprawdziłem (tzn. odpaliłem silnik, włączyłem IV, zaciągnąłem ręczny, dodałem gazu, puściłem sprzęgło i silnik zgasł ) i jest vwg mnie ok.
Co może być przyczyna takiego zachowania?
Ostatnio zmieniony sob maja 17, 2008 12:27 przez Lucki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Raczej na pewno sprzęgło, bo co innego. A to, że tak próbowałeś tak jak mówisz i Ci zgasł, to nie wyklucza jeszcze sprzęgła. Ono jeszcze coś tam trzyma, ale nie tak jak powinno. Może jak byś dał więcej gazu to wtedy by się utrzymał silnik przy pracy, ale mógłby i się zdusić. A gaśnie od razu, czy po puszczeniu sprzęgła gaśnie po chwili spadając z obrotów?
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
No w końcu ktoś ma takie objawy jak ja. Generalnie u mnie poozstało do wymiany sprzęgło. Bierze dość wysoko, choc powiem że czasem moc wraca, a gdy sie nagrzeje silnik to najczęściej bardzo słabo przyspiesza. Kolego czasami nie bierze ci sprzegło wysoko?? Jesli tak to niesety czeka nas wymiana tarczy mysle. Ale niech może sie jeszcze wypowiedza inni. Ja jestem prawie pewien.
Aha i u mnie tez silnik nie zwieksza obrotów po zaciagnieciu rekawa i puszczaniu sprzegła.
No w końcu ktoś ma takie objawy jak ja. Generalnie u mnie poozstało do wymiany sprzęgło. Bierze dość wysoko, choc powiem że czasem moc wraca, a gdy sie nagrzeje silnik to najczęściej bardzo słabo przyspiesza. Kolego czasami nie bierze ci sprzegło wysoko?? Jesli tak to niesety czeka nas wymiana tarczy mysle. Ale niech może sie jeszcze wypowiedza inni. Ja jestem prawie pewien.
Aha i u mnie tez silnik nie zwieksza obrotów po zaciagnieciu rekawa i puszczaniu sprzegła.
Ostatnio zmieniony pt maja 16, 2008 23:42 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Wydaje mi sie że od razu. Puszczam sprzęgło jest szarpnięcie i silnik zdechłA gaśnie od razu, czy po puszczeniu sprzęgła gaśnie po chwili spadając z obrotów?
Tak bierze wysoko i to nawet dość wysokoKolego czasami nie bierze ci sprzegło wysoko??
Też mam takie objawy że raz moc wraca raz nie. Jesli popuszcze na śrubie jest prawie ok, ale po przejechaniu 50 - 100 km problem powraca
p.s
Kolego z wymiana to już się pogodziłem
Ostatnio zmieniony sob maja 17, 2008 00:24 przez Lucki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No nie wiem, ale cały czas mi się wydaje, że to sprzęgło się kończy. Jeździłem kiedyś autem (co prawda dajewo Lublin to był) które miało takie objawy, czyli w czasie jazdy po dodaniu gazu do dechy obroty wzrastały a prędkość nie zmieniała się. A jak był załadowany towarem, to wystarczył kamień pod kołem, albo jak koło było w jakimś wgłębieniu i już był straszny problem z ruszeniem z miejsca. Momentami było tak, że jak jechałem pod górkę zbyt powoli, to auto stanęło, na biegu a silnik chodził. Po wymianie sprzęgła objawy zniknęły.
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wedlug mnie tez sprzeglo pada. jak u mnie sie konczylo to byly problemy zwawiej ruszyc lub podjechac zaladowanym autkiem pod wzniesienie bez wiekszego rozpedu ... po prostu obroty rosly a predkosc niezbyt ...
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
Dzisiaj od kolegi dostałem tarcze firmy SACHS, jej grubość 8mm. Czy nadaje sie ona do montażu ?
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
Czyli z Twojej wypowiedzi mogę wywnioskować że tarcza nadaje się do założenia ?
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Docisk i łożysko mam nowe zakupione już, tarcze dostałem więc nie kupiłem. Tylko interesuje mnie czy 8mm będzie ok czy może troszkę za mało
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: