Zapowietrzony układ paliwowy? Brak paliwa w przewodach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zapowietrzony układ paliwowy? Brak paliwa w przewodach
Witam
Mam Cordobe z silnikiem 1.9 TD AAZ. Autko stało 3 dni bo jeździłem firmowym. Dziś chciałem go odpalić a tu nic. Podniosłem maskę a w przewodach paliwowych nie ma paliwa. Co w takiej sytuacji mogę zrobić? I jak go teraz uruchomić? Paliwo w baku jest. W instrukcji piszą ze układ sam sie odpowietrza tylko jak pompa ma zassac paliwo jak przewody sa puste?
Mam Cordobe z silnikiem 1.9 TD AAZ. Autko stało 3 dni bo jeździłem firmowym. Dziś chciałem go odpalić a tu nic. Podniosłem maskę a w przewodach paliwowych nie ma paliwa. Co w takiej sytuacji mogę zrobić? I jak go teraz uruchomić? Paliwo w baku jest. W instrukcji piszą ze układ sam sie odpowietrza tylko jak pompa ma zassac paliwo jak przewody sa puste?
Jak zaczniesz kręcić rozrusznikiem to po chwili zaciągnie.Zaciagnie nawet jak wyjeździsz paliwko do końca pod warunkiem że wszystko jest ok. Co do cofania paliwa, o ile nie ma gdzieś nieszczelności na przewodach to spróbuj podmienić filtr paliwa.....szczególnie jeśli jest Filtrona, niby cały i szczelny a powietrze idzie przewodami az miło. Po zmianie na Knechta ani jednego bąbla. Jeżeli nie dojdziesz co to a nie chcesz wydawać za dużo kasiory załóż przed filtrem paliwa zaworek zwrotny....albo ustnik od alkomatu to też zaworek zwrotny