masakra pisze:i jak tam strojenie ??
cowboy pisze:no faktycznie coś tam Matijas pisał że na 28 u Rogala jest umówiony
pewnie wieczorem sie dowiemy albo i nie bo pisał że na 216-tkach chodzi tak samo jak wczesniej
Już po strojeniu
niestety nie jestem do końca zadowolony.....
Na rolkach przed strojeniem po tej zmianie wtryskó wypluło 150km.... co prawda tamto hamowanie bylo w zime wiec trzeba na to poprawke wziac ze wynik byl lepszy.
Po schamowaniu Rogal zabral sie za ECU i pupa... pomodzil pomodzil i dalej 150km....
Zwiększył dawkę paliwa nastawnikiem pobawił sie dłuzej w ECU i zdołał zdziałać 160km.. i jakos 370NM czyli tak jak u Cowboy`a. Problem tkwi w tym że nie da rady ani kszty mocniej go podkreciec, co wiecej byl to bardzo mocny program bardzo mocno dymiacy. Rogal doradzil zeby troszke zdjac bo graty posiadaja a jak wyjade na ulice to i tak bedzie ze 160km bo w pomieszczeniu nawet pomimo nawiewu troszke inaczej. i stanęło jakoś na 157km Niutona nie pamietam. Wieczorkiem ma mi podeslac wszystkie wykresy wiec powklejam. Program lepszy dla silnika nie dymi juz tak ostro
no i co najwazniejsze graty sa mniej wysilone na tym setupie, a jeszcze troche nim musze posmigac.
Teraz w czym tkwi problem.... a no w tym że, po Primo puchnie dolot i temp wogole nie spada.... caly czas jest 57stopni nawet na wybiegu juz gdzie temp powinna łądnie spadac... bede musial sie pokusic o oczysczenie dolotu calego ICka kolektora i EGR moze troche pomoze... bo przeciez wczesniej ladnie chlodzilo... i moze zrobie profi orurowanie zamiast plastyku ori zobaczy sie jeszcze.
Po sekundo pompa nie ogarnia nie moze przesterowac kata zatrzymuje sie na 16 stopniach i ani drgnie...
O ile z fmicem moge sobie powalczy i pewnie odczuwalnie przybedzie pare konikow, o tyle z pompa nie bede juz walczyl. Zostawie to chyba dla nastepnego wlasciciela....
Teraz najwazniejsze... czyli odczucia z jazdy
Zdecydowanie jest różnica, napewno nie jest to taka przepasc jak po czipsie ale auto duzo fajniej jedzie powyzej 3 tys obrotow i ogolnie tak płynniej przyspiesza i rowniej
jak jest dokladnie wytestuje jakos pod koniec tygodnia jak w trase pojade, to bedzie najlepsze porownanie, jak przy wiekszych predkosciach przyspiesza
Tak wiec bylo by to powoli na tyle jesli chodzi o moj projekcik, ktory w rzeczywistosci na forum nawet projektem nie jest :green_fuck:
zostalo pare rzeczy jeszcze do zrobienia ale to kosmetyka bardziej... pomalowac tylne zaciski zeby pasowaly do przednich ruda wygonic i zalozyc Bra ktore chyba jutro juz powinno przyjsc, aha i sprezynki ktore juz sa i czekaja
[ Dodano: 28 Maj 2008 17:23 ]
aha, Cowboy sprawdziłem obroty przy różnych prędkościach jeszcze apropos przełożeń skrzyni i jest tak:
140km/h - 3krpm
150km/h - 3.2krpm
wiec juz sam nie wiem o co kaman