Szukam fachowca od silników MK#
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Szukam fachowca od silników MK#
Panowie potrzebuje specjaliste z Włocławka najlepiej który jest w stanie wyregulować mi silnik. Mam problem kiedy przychamowuje i wrzucam luz obroty spadają poniżej wolnych tak około 400 - 600 i pochwili wracaja na 800 pare. (taka fala) auto dławi sie po wciśnięciu gazu. Szukam naprawde spece nie jakiegoś garażowca co udej że cos potrafi.
TUTENHAMON
Re: Szukam fachowca od silników MK#
Kaszpirowskiego niema na forum podaj typ silnikaTUTENHAMON pisze:Panowie potrzebuje specjaliste z Włocławka najlepiej który jest w stanie wyregulować mi silnik. Mam problem kiedy przychamowuje i wrzucam luz obroty spadają poniżej wolnych tak około 400 - 600 i pochwili wracaja na 800 pare. (taka fala) auto dławi sie po wciśnięciu gazu. Szukam naprawde spece nie jakiegoś garażowca co udej że cos potrafi.
- TUTENHAMON
- TUTENHAMON
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
To zrób z nią ponownie.TUTENHAMON pisze:przepustnica robiona w zeszłym roku bez zmian
A jeżeli to nie pomoże to bardzo możliwe że powinieneś rozglądać się za nową.
Poza tym z tego co pamiętam ktoś miał kiedyś podobne problemy a winowajcą okazał się czujnik halla.
Ps. A tak wogóle to te silniki mają takie dziwne zachowania i niekiedy nie ma na to sensownej (opłacalnej) rady.
Pozdro
Tutaj masz opis kolegi Jacenty85
Dodam tylko, że jeśli po przejechaniu około 30 kilometrów zatrzymasz się a po chwili obroty najpierw sie podniosą, do 900 później znowu opadną do 400 i to się powtórzy kilka razy to jest objaw zupełnie normalny dla pracy tego silnika. Wiąże się ze stabilizacjom kąta wyprzedzenia zapłonu. Co do wieszania się obrotów to mam nadzieje, że nie piszesz o tym, że po wrzuceniu na luz w trakcie jazy obroty są około 900 i lub lekko falują a dopiero po zatrzymaniu spadają na 650-750 bo to objaw naturalny dla tego silnika. One nie spadają ja cały czas do wartości ustalonej tylko stabilizują się dopiero podczas jazdy.
Ostatnio zmieniony wt maja 27, 2008 17:47 przez witus29, łącznie zmieniany 2 razy.
Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.
- TUTENHAMON