zatem co to było?Miszpol pisze: [ Dodano: 29 Maj 2008 21:10 ]
Dzięki za pomoc ale nikt z Was nie miał racji - pojechałem do mechaniora i już teraz wiem jaka to przyczyna...
Nie mogę odpalić jak postoi w słońcu!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontakt S nie polecam (za agresywny i korodują potem styki, chyba że sie potem dobrze Kontaktem U przepłucze) lepszy jest Kontakt60DrLupus pisze:plus oczyścić styki przekaźników preparatem Kontakt S
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
A skąd taka informacja? Na opakowaniu Kontakt S (który jest podobno polskim odpowiednikiem chyba niemieckiego Kontakt 60 lecz jednak sporo tańszym) jest napisane że zabezpiecza przed korozją. Zresztą polecił mi ten środek znajomy elektronik, który od lat tego używa, a Kontakt U uważa za zwykły chwyt marketingowy. Poza tym wczoraj psiknąłem sobie Kontaktem S we wtyczkę halogenu, bo właśnie styki trochę zardzewiały i ten preparat rdzę rozpuścił.zodiak pisze:za agresywny i korodują potem styki
W 2010 założę sobie elektryczne szyby...
Nie neguję jego dobrych właściwości czyszczących. Sam kiedyś skusiłem się na ten "S" ale po pewnym czasie styki (miedziane) zrobiły się zielone. Od tego czasu już tylko kontakt60 jako skuteczny i bardzo bezpieczny środek. Po jego zastosowaniu nie ma żadnych objawów korozji. Mówię to z praktyki, chyba że trafiłem na jakiś egzemplarz z trefnej partii. Zużyłem już wiele opakowań kontaktu60 i zawsze było ok. na "S" się naciąłem.
Kiedyś był jeszcze tani i fajny spray Philipsa ale już nie ma go w sprzedaży.
Pozdrawiam.
Kiedyś był jeszcze tani i fajny spray Philipsa ale już nie ma go w sprzedaży.
Pozdrawiam.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem: